Árvízben megrongálódott ovikat újítanak fel a Tesco önkéntesei (képek)

Pénzcentrum
2010. augusztus 19. 12:02

Felújítják az árvíz során megsérült arnóti óvodákat a Tesco önkéntes munkavállalói. Az augusztus 18-án és 19-én lezajló akciónak köszönhetően mintegy 100 óvodás járhat szeptembertől rendezett körülmények között az oviba, ráadásul az áruházláncnak köszönhetően új játszótérrel és rengeteg új játékkal is gazdagodnak az intézmények.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében számos közintézmény sérült meg az árvíz következtében. Az önkormányzatok forrásai igen szűkösek, így például több oktatási intézmény egyelőre alkalmatlan arra, hogy szeptembertől újra megkezdje működését. Ez a helyzet a Miskolc melletti Arnóton működő két óvodával is, amelyek helyreállításában most a Tesco-Global Áruházak Zrt. önkéntesei segítenek.

Az áruházlánc munkatársai előzetesen felmérték, milyen munkálatok elvégzésére van szükség ahhoz, hogy az ovisok komfortos körülmények közé térjenek vissza szeptember elején. A Tesco budaörsi központjában meghirdették a lehetőséget, hogy a munkatársak önkéntes alapon, munkaidőben segíthessenek a munkálatok elvégzésében augusztus 18-án és 19-én. Ez idáig sok lelkes munkavállaló jelentkezett arra, hogy szebbé tegyék a két óvodát, amelyekben mintegy 100 óvodással foglalkoznak.

A legsürgősebb feladatok közé tartozik a homokzsákok összeszedése, a homokozókban lévő szennyezett homok kicserélése, a virágoskert rendbetétele, a kerítések lemosása, az ablakok festése, a vakolat kijavítása, a pince és az udvari játékok lefestése. Az elvégzendő feladatokhoz az eszközöket és a szükséges anyagokat beszállítói segítségével a Tesco biztosítja.

A felújítás során félmillió forint értékben egy új homokozóval és egy kültéri rugós játékkal is gazdagítják az egyik óvoda játékparkját. Az EU-s szabványoknak megfelelő játékokat a gyártó és forgalmazó M&M-Pack Kft. ajánlotta fel. A vállalkozás országszerte több mint 500 játszóteret épített ez idáig. Ezeken kívül a Tesco több doboznyi használt és vadonatúj játékot is adományoz Arnót óvodái számára, melyek a cég és a dolgozók adományaiból tevődnek össze.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?