5 °C Budapest

Árvízben megrongálódott ovikat újítanak fel a Tesco önkéntesei (képek)

Pénzcentrum
2010. augusztus 19. 12:02

Felújítják az árvíz során megsérült arnóti óvodákat a Tesco önkéntes munkavállalói. Az augusztus 18-án és 19-én lezajló akciónak köszönhetően mintegy 100 óvodás járhat szeptembertől rendezett körülmények között az oviba, ráadásul az áruházláncnak köszönhetően új játszótérrel és rengeteg új játékkal is gazdagodnak az intézmények.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében számos közintézmény sérült meg az árvíz következtében. Az önkormányzatok forrásai igen szűkösek, így például több oktatási intézmény egyelőre alkalmatlan arra, hogy szeptembertől újra megkezdje működését. Ez a helyzet a Miskolc melletti Arnóton működő két óvodával is, amelyek helyreállításában most a Tesco-Global Áruházak Zrt. önkéntesei segítenek.

Az áruházlánc munkatársai előzetesen felmérték, milyen munkálatok elvégzésére van szükség ahhoz, hogy az ovisok komfortos körülmények közé térjenek vissza szeptember elején. A Tesco budaörsi központjában meghirdették a lehetőséget, hogy a munkatársak önkéntes alapon, munkaidőben segíthessenek a munkálatok elvégzésében augusztus 18-án és 19-én. Ez idáig sok lelkes munkavállaló jelentkezett arra, hogy szebbé tegyék a két óvodát, amelyekben mintegy 100 óvodással foglalkoznak.

A legsürgősebb feladatok közé tartozik a homokzsákok összeszedése, a homokozókban lévő szennyezett homok kicserélése, a virágoskert rendbetétele, a kerítések lemosása, az ablakok festése, a vakolat kijavítása, a pince és az udvari játékok lefestése. Az elvégzendő feladatokhoz az eszközöket és a szükséges anyagokat beszállítói segítségével a Tesco biztosítja.

A felújítás során félmillió forint értékben egy új homokozóval és egy kültéri rugós játékkal is gazdagítják az egyik óvoda játékparkját. Az EU-s szabványoknak megfelelő játékokat a gyártó és forgalmazó M&M-Pack Kft. ajánlotta fel. A vállalkozás országszerte több mint 500 játszóteret épített ez idáig. Ezeken kívül a Tesco több doboznyi használt és vadonatúj játékot is adományoz Arnót óvodái számára, melyek a cég és a dolgozók adományaiból tevődnek össze.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem