36 °C Budapest

Az idén kevesebb kábítószert és dohányterméket foglalt le a VP

MTI
2010. július 20. 16:02

A Vám- és Pénzügyőrség (VP) az első félévben 8.709 hatáskörös bűncselekményt derített fel, ezek együttes elkövetési értéke meghaladta a 49,8 milliárd forintot, a nyomozások során lefoglalt összérték pedig megközelítette az 5 milliárd forintot - derül ki a VP kedden nyilvánosságra hozott gyorsjelentéséből. A felderített hatáskörös bűncselekmények száma 18 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

A VP június végéig 33 alkalommal, összesen 119,11 kilogramm súlyú kábítószert derített fel, ami mind esetszámban, mind pedig az összmennyiség tekintetében jelentősen elmarad az előző év azonos időszakában felderítetthez képest. Egyedül az amfetaminokkal kapcsolatos jogsértések felderítése területén tapasztalható előrelépés a jelentés szerint.

Az adózás alól elvont dohánytermékekre elkövetett jogsértő cselekmények miatt 42.737 ezer szál cigarettát foglalt le büntetőeljárás, szabálysértési eljárás és jövedéki eljárás során a VP. A felderített és lefoglalt dohánytermékek mennyisége az esetszám mérsékelt csökkenése mellett több mint 50 százalékkal mérséklődött az előző év azonos időszakához képest.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?