29 °C Budapest

Új vezetést kapott a Vám- és Pénzügyőrség

MTI
2010. július 16. 16:58

Béndek Józsefet nevezte ki a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokává csütörtökön a nemzetgazdasági miniszter, miután elődjét, Nagy Jánost felmentette beosztásából.

Az országos parancsnok szakmai helyettese Szabó Zsolt lett, aki Mózs Eleket váltotta a parancsnokhelyettesi poszton, a korábban Kanta Tünde igazgató által irányított bűnügyi igazgatóság vezetője pedig Sors László lett főigazgatói beosztásban. Eddig csak a fő vezetői szinten voltak változások a VPOP tájékoztatása szerint.

Korábban a másik adóigazgatási szervezet, az APEH élén is személycserék voltak: az adóhatóság elnöki posztján Szikora Jánost Vida Ildikó váltotta, aki eddig három új elnökhelyettest nevezett ki. A kormány egyesíteni kívánja az adó- és a vámhatóságot, ennek előkészítését Vida Ildikó irányítja kormánybiztosként. Az integrációt koordináló bizottság vezetésével Vida Ildikó Arnold Mihály egykori országos vámparancsnokot bízta meg.

Új elnököt kapott az APEH

Kormánybiztosként egyesít az APEH elnöke

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az egyesülés előkészítését koordináló bizottság vezetője az interjúban úgy vélekedett, hogy az egyesülő szervezetek viszonylagos önállóságát meg kell tartani, ám szakmai és funkcionális alapon együtt kell működniük. Elbocsátásokra a fuzionáló szervezeteknél nem kell számítani, átcsoportosítások azonban lesznek. Arnold Mihály szerint a bevételek reális tervezésére van szükség. A teljesítménynek mérhetőnek kell lennie, s ha a kitűzött cél teljesült, el kell ismerni; az utóbbira nagy szükség van, mert az elmúlt nyolc évben a reáljövedelem mindkét szervezetnél drámai mértékben zuhant. A gazdaság szereplőinek ellenőrzésekor biztosítani kell a versenysemlegességet; az elmúlt években volt rá példa, hogy politikai alapon is zajlottak a vizsgálatok - nyilatkozta Arnold Mihály a Magyar Hírlapnak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?