16 °C Budapest

Új vezetést kapott a Vám- és Pénzügyőrség

MTI
2010. július 16. 16:58

Béndek Józsefet nevezte ki a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokává csütörtökön a nemzetgazdasági miniszter, miután elődjét, Nagy Jánost felmentette beosztásából.

Az országos parancsnok szakmai helyettese Szabó Zsolt lett, aki Mózs Eleket váltotta a parancsnokhelyettesi poszton, a korábban Kanta Tünde igazgató által irányított bűnügyi igazgatóság vezetője pedig Sors László lett főigazgatói beosztásban. Eddig csak a fő vezetői szinten voltak változások a VPOP tájékoztatása szerint.

Korábban a másik adóigazgatási szervezet, az APEH élén is személycserék voltak: az adóhatóság elnöki posztján Szikora Jánost Vida Ildikó váltotta, aki eddig három új elnökhelyettest nevezett ki. A kormány egyesíteni kívánja az adó- és a vámhatóságot, ennek előkészítését Vida Ildikó irányítja kormánybiztosként. Az integrációt koordináló bizottság vezetésével Vida Ildikó Arnold Mihály egykori országos vámparancsnokot bízta meg.

Új elnököt kapott az APEH

Kormánybiztosként egyesít az APEH elnöke

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az egyesülés előkészítését koordináló bizottság vezetője az interjúban úgy vélekedett, hogy az egyesülő szervezetek viszonylagos önállóságát meg kell tartani, ám szakmai és funkcionális alapon együtt kell működniük. Elbocsátásokra a fuzionáló szervezeteknél nem kell számítani, átcsoportosítások azonban lesznek. Arnold Mihály szerint a bevételek reális tervezésére van szükség. A teljesítménynek mérhetőnek kell lennie, s ha a kitűzött cél teljesült, el kell ismerni; az utóbbira nagy szükség van, mert az elmúlt nyolc évben a reáljövedelem mindkét szervezetnél drámai mértékben zuhant. A gazdaság szereplőinek ellenőrzésekor biztosítani kell a versenysemlegességet; az elmúlt években volt rá példa, hogy politikai alapon is zajlottak a vizsgálatok - nyilatkozta Arnold Mihály a Magyar Hírlapnak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?