16 °C Budapest

Tényleg kell ennyi pláza Magyarországon?

Pénzcentrum
2010. május 18. 13:02

Az ország 5 nagyvárosa - Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs és Szeged - közül Pécsett találjuk a legtöbb bevásárlóközpontot, Debrecenben, Miskolcon és (egyelőre) Szegeden a legkevesebbet -írja a delmagyar.hu.

A 206 ezres Debrecenben - ha a vonzáskörzetet nem számoljuk - közel 41 ezer lakosra jut egy pláza. Miskolcon a szegedihez hasonló a helyzet: 170 ezer lakosra jut 4 bevásárlóközpont. A nagyvárosok pláza-ellátottsági rangsorában így hajdúsági és a borsodi megyeszékhely Szegeddel a holtversenyben a harmadik.

A képzeletbeli listát Pécs vezeti: 8 bevásárlóközpont várja a 156 ezer lakosú baranyai nagyváros vásárlóit, azaz 19 ezer pécsire jut egy center. Persze ebből nem következik, hogy teljes kihasználtsággal üzemelnének ezek az egységek.

A dobogó második helyén Győr áll: a kisalföldi megyeszékhelyen 5 bevásárlóközpontban költhetjük a pénzünket. A 130 ezres városban 26 ezer győrire jut egy bevásárlóközpont.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?