27 °C Budapest

100 tonna élelmiszert osztanak szét, 10 ezer családnak

MTI
2010. április 19. 15:17

Ebben az évben az élelmiszerlavina program - a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta magyar érdekeltségeinek közös kezdeményezése - egy önkormányzati pályázattal is kibővült - közölte a Magyar Élelmiszerbank Egyesület az MTI-vel.

Ennek lényege: a kiválasztott önkormányzatok és civil szervezetek vetőmagot és növényvédőszert kapnak saját területük megműveléséhez. Vagyis a program kezdeményezői számítanak a helyben élők munkájára is.

Az Élelmiszerbank és a Syngenta által februárban meghirdetett programra 26 pályázat érkezett. Nagyobbrészt önkormányzatok jelentkeztek, de a pályázók között volt a hajléktalanok beilleszkedését segítő alapítvány, helyi cigány önkormányzat és értelmi fogyatékosok otthona is.

A most induló kistermelői program mellett folytatódik az élelmiszerlavina hagyományos programja is. Ennek keretében az idén, a tavalyi mértékhez hasonlóan, mintegy 100 tonna élelmiszert osztanak szét mintegy 10.000 családnak a betakarítást követően az ősz elején.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?