Tesco: Elég volt! Besokalltak a pénztárosok

2010. március 10. 05:32

Érdekes eseményeknek lehettek szemtanúi azok, akik a napokban valamely nagyobb hazai Tesco áruházban jártak. A vásárlók nem a jól megszokott csíkos szatyrocskákkal jöttek ki a boltokból, hanem mindenki kezében zöld lábnyommal díszített szalagfüles táska volt látható. Úgy tűnik, véget ért a kék-fehér szatyrok korszaka.

Annak érdekében, hogy minél több vásárló álljon át a környezettudatos, többször használható bevásárlótáskák használatára, a Tesco múlt péntektől kezdve minden hazai áruházában fizetőssé tette a műanyag bevásárlótáskákat.

Az áruházlánc az elmúlt évben tesztjelleggel számos áruházában vezette be a fizetős szatyrok rendszerét. Ezekben az üzletekben azt tapasztalták, hogy a szatyorfogyasztás közel kilencven százalékkal visszaesik, ha nem ingyen kapják a vásárlók a tasakokat. Ezzel az intézkedéssel a Tesco egy év alatt közel háromszáz millió darab nejlonszatyortól kíméli meg a környezetet. A klasszikus kék-fehér nejlonszatyrok ezentúl egységesen öt forintért vásárolhatók meg a pénztáraknál.

IKEA: így lett 266 forintból 2 milliárd - KATTINTS!

A Tesco 2005 óta széles választékban kínál ún. "tartós táskákat", melyek közül az "örökzöld" táska különlegessége, hogy csak egyszer kell 49 forintért megvásárolni. Ezt követően ugyanis megrongálódás vagy elhasználódás esetén a vásárló kérésére ingyen kicserélik azt, a leadott használt szatyrot pedig újrahasznosítják. A környezetbarát "tartós táskák" erősek, számtalanszor használhatók, élettartamuk végén pedig újrahasznosíthatók.

 

Az új generáció (Fotó: ecotesco.hu)


2010. március 5-11. között azonban ezeket a 100%-ban lebomló, tartós táskákat ingyen adják a vásárlóknak. Minden megkezdett 5000 Ft érték felett további ingyenes szatyrot adnak, egészen holnapig 14 budapesti és 21 vidéki áruházban. Az eddigi ingyenes, eldobható szatyrokat mostantól 5 Ft-os darabáron vásárolhatja meg.

Tapasztalataink szerint a pénztárosoknak minden vásárlót tájékoztatniuk kell a változásokról. Úgy tudjuk, ez komoly fizikai megterhelést jelent az áruházi dolgozók számára. Mint egy pénztáros fogalmazott: már munkaideje felénél teljesen be van rekedve, olyan sokszor kellett elmondania a vásárlóknak a változás mibenlétét.

Kiderült: itt nyíltak új SPAR-üzletek
- KATTINTS!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az ötforintos szatyrok bevezetése egyébként kapcsán 2010. március 12. és április 11. között pecsétgyűjtő akciót hirdet a Tesco. Aki legalább 200 forint értékben vásárol, és nem kér eldobható bevásárlótáskát, kap egy matricát az erre a célra használandó gyűjtőfüzetbe. Ha a füzetben mind az öt pecsét összegyűlik, ingyenesen beváltható egy parányira összehajtható, strapabíró zsebtáskára.

A fizetős bevásárlószatyrok rendszerének bevezetése csak egy része a vállalat zöld programjának: a Tesco többek között azon dolgozik, hogy 2020-ig fajlagosan felére csökkentse áruházai károsanyag-kibocsátását a 2006-os bázisévihez képest, hogy minél több üzletben hozzáférhetővé tegye a PET-palack- és alumíniumdoboz-visszaváltási rendszert, illetve minél több fiatalt motiváljon a felelős hulladékkezelés elveinek elsajátítására.

Kíváncsi vagy az áruházak legfrissebb akcióira?Kattints a Pénzcentrum VÁSÁRLÁS rovatára

"Hiszünk abban, hogy vásárlóinkkal összefogva fontos lépést teszünk az élhető környezet megteremtése és fenntartása felé, és a közeljövőben számos piaci szereplő követi majd példánkat", mondta el Iglódi-Csató Judit, a Tesco kommunikációs igazgatója.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?