1 °C Budapest

Címke: nejlonszatyor (9 cikk)

Pénzcentrum | 2021. január 31. 06:58

Gombamód szaporodnak az ilyen boltok Magyarországon: egyre többen vásárolnak így

Egyre több csomagolásmentes bolt nyílik itthon, és nem csak a fővárosban, de vidéken is. De vajon megéri saját szütyőben, üvegben, zacsiban vásárolni? Fontos kérdés, és a válasz nem egyszerű: hol igen, hol nem. Az bizonyos, hogy egységárban jobban nem jövünk ki, ám letagadhatatlan, hogy számos előnye van annak, ha hazai, jó minőségű, és akár kis mennyiségű alapanyagot szerzünk be, támogatva ezzel a hazai termelőket és kereskedőket. Ha rövid távon többet is fizetünk a csomagolásmentes boltokban a termékekért, hosszú távon lehet, hogy nyerünk velük.

Pénzcentrum | 2010. március 10. 05:32

Tesco: Elég volt! Besokalltak a pénztárosok

Érdekes eseményeknek lehettek szemtanúi azok, akik a napokban valamely nagyobb hazai Tesco áruházban jártak. A vásárlók nem a jól megszokott csíkos szatyrocskákkal jöttek ki a boltokból, hanem mindenki kezében zöld lábnyommal díszített szalagfüles táska volt látható. Úgy tűnik, véget ért a kék-fehér szatyrok korszaka.

Pénzcentrum | 2010. március 7. 16:02

Örökre megváltozott a magyar Tesco

A Tesco arra ösztönzi vásárlóit, hogy az eldobható bevásárlótáskák helyett más, környezettudatos megoldást válasszanak. Az áruházlánc olyan, "örökzöld" táskákat kínál, amelyeket csak egyszer kell megvásárolni, utána szükség esetén mindig térítésmentesen újra cserélhetők. Az eldobható táskák felhasználásának visszaszorítására péntektől minden áruházban fizetőssé tették a nejlonszatyrokat.

Pénzcentrum | 2008. április 25. 08:30

20 percig használod, de 500 évig kitart - Mi az?

Naponta több mint egymillió nejlonszatyor kerül szemétdombra Magyarországon. Az áruházi zacskókat átlagosan húsz percig használjuk, lebomlásuk viszont 400-500 évig tart. Az ország szeméttermelése 1991 óta rendre két-három százalékkal nő, évente több mint négymillió tonna szilárd háztartási hulladék keletkezik.

Pénzcentrum | 2006. május 3. 06:50

Fontos nap a mai: végre történik valami!

Ma kezdődik a Fővárosi Bíróságon Kulcsár Attila és 21 társa büntetőpere. A Fővárosi Főügyészség 71 oldalas vádiratot nyújtott be a korábban a móri perben ítélkező Varga Zoltán bíró tanácsának több milliárd forintos sikkasztással, pénzmosással és okirat-hamisítással vádolva a 22 vádlottat.