8 °C Budapest

Megőrülnek a mekis kajákért Kínában

Pénzcentrum
2010. március 9. 13:32

A korábbihoz képest sokkal többen választották a McDonald's éttermeit idén februárban. A világon szinte mindenütt emelkedtek az eladási számok, a legjelentősebb növekedést Ázsiában produkálta a globális lánc.

10,5%-kal bővültek februárban a McDonald's ázsiai eladási mutatói az előző hónaphoz képest. A megugrás jórészt Kínának köszönhető, ahol jelenleg is 1135 darab étteremmel várja az amerikai hamburgerlánc az éhes vásárlókat. Az időszaki jó értékesítési mutatók részben a kínai új évi ünnepélyeknek és egy új, kedvező árú déli menü bevezetésének is köszönhető. Az eladási adatok alakulását látva a Mekinél már határoztak is, 2010-ben mintegy 25%-kal fogják bővíteni az országba vitt befektetéseiket - írja a Telegraph.

Ázsián kívül is jól teljesített az étteremlánc, Ausztráliában is jelentős bővülést könyvelhettek el, Európában, pedig 5,4%-kal emelkedtek az eladások.

A legkevesebb sikerrel a hazai és egyben legnagyobb piacán járt a McDonald's. Az Egyesült Államokban csupán 0,6%-os bővülést könyvelhettek el februárban. Csalódás ez a javából, mivel átütő sikert vártak a nem rég bevezetett egy dolláros reggeli menütől. Az időjárás azonban közbe szólt, szakértői becslések alapján, a február elején az Egyesült Államokban tomboló hóviharok nagyjából 2 százalékponttal vethették vissza az eladások bővülését.

Az elkövetkezendő időszak kulcsfontosságú lehet a McDonald's számára az USA-ban. A következő hónapokban derülhet ki ugyanis, hogy mennyi fogyasztót sikerül megtartania az étteremláncnak azok közül a vásárlók közül, akik a gazdasági válság következtében visszaesett jövedelmük miatt pártoltak át a tengerentúlon az olcsó ételeiről híres étteremhez.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm