22 °C Budapest

Húszmilliárdot költöttünk háztartási tisztítószerre egy év alatt

Pénzcentrum
2010. február 17. 13:42

A háztartási tisztítószerek piaca értékben 2 százalékkal csökkent tavaly, az előző évvel összehasonlítva. Együttes kiskereskedelmi eladásuk mintegy 20 milliárd forint. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen piackutató vállalat Kiskereskedelmi Indexe.

A piac azonban kategóriánként eltérően változik. Így a legnagyobb forgalmú
általános tisztítószer és súrolószer, ablaktisztító, valamint a legkisebb padlótisztító forgalma csökkent. Viszont nőtt a toalett tisztító és eldobható konyhai törlőkendő mutatója.


Legnagyobb az általános tisztítószer és súrolószer piacmérete, amely 12 milliárd forint körül mozog. Ugyanakkor a toalett tisztító piacmérete meghaladja az 5 milliárd, az ablaktisztítóé pedig az 1 milliárd forintot. A törlőkendő és a padlótisztító egyaránt fél milliárd forintot meghaladó forgalmat bonyolított le


A mennyiségi eladással súlyozott fogyasztói átlagárak mindegyik kategóriában emelkedtek. Több mint 20 százalékkal drágult például az általános többcélú tisztító szer és a szórófejes ablaktisztító mennyiségi eladással súlyozott fogyasztói átlagára.


A kereskedelmi márkák részaránya az értékbeni eladásból változatos képet mutat. Legutóbb november-decemberben egyaránt 18 százalék az általános tisztítószernél és a toalett tisztítónál. Ablaktisztítónál és padlótisztítónál 15, illetve 11 százalék. Kiemelkedő, 52 százalék tisztító kendőnél.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?