Kamu perzsaszőnyeg + durva eladók = átverés a XI. kerületben

Pénzcentrum
2010. február 15. 08:32

Komoly árengedményekkel és nagy perzsaszőnyeg-választékkal csábítja immár egy hónapja egy XI. Kerületi ideiglenes árusító helyre a vásárlókat egy bizonytalan hátterű vállalkozás -írja a Napi Gazdaság.

A Bayerische Verwertungs Gesellschaft állítólag egy német takarékpénztár megbízásából értékesíti mélyen ár alatt a "biztosítéki tulajdonként átruházott" darabokat. A Napi szerint ezek azonban egyáltalán nem alacsony árak, sőt, a piaci ár háromszorosára rúgnak.

A Budafoki úti raktárban állítólag 3500 darabos készletet halmoztak fel, de hogy pontosan mennyit adtak el az elmúlt hetekben és mennyit hoznak még Budapestre, arra nem adtak választ a lapnak a német ajkú, de vélhetően nem német árusok. Sőt, a kiárusítást végző cég képviselői a Napi Gazdaság tudósítóját erőszakkal eltávolították a kiárusítás helyszínéről.

A XI. kerületi polgármesteri hivatalban a kiárusítás bejelentésének - így a kérelmező cégnek és hátterének - nem volt nyoma. Az Országos Kereskedelmi Szövetség arra figyelmeztet, hogy a tevékenységhez adószámot és az áru eredetének igazolását is mellékelni kellett volna.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?