16 °C Budapest

Kamu perzsaszőnyeg + durva eladók = átverés a XI. kerületben

Pénzcentrum
2010. február 15. 08:32

Komoly árengedményekkel és nagy perzsaszőnyeg-választékkal csábítja immár egy hónapja egy XI. Kerületi ideiglenes árusító helyre a vásárlókat egy bizonytalan hátterű vállalkozás -írja a Napi Gazdaság.

A Bayerische Verwertungs Gesellschaft állítólag egy német takarékpénztár megbízásából értékesíti mélyen ár alatt a "biztosítéki tulajdonként átruházott" darabokat. A Napi szerint ezek azonban egyáltalán nem alacsony árak, sőt, a piaci ár háromszorosára rúgnak.

A Budafoki úti raktárban állítólag 3500 darabos készletet halmoztak fel, de hogy pontosan mennyit adtak el az elmúlt hetekben és mennyit hoznak még Budapestre, arra nem adtak választ a lapnak a német ajkú, de vélhetően nem német árusok. Sőt, a kiárusítást végző cég képviselői a Napi Gazdaság tudósítóját erőszakkal eltávolították a kiárusítás helyszínéről.

A XI. kerületi polgármesteri hivatalban a kiárusítás bejelentésének - így a kérelmező cégnek és hátterének - nem volt nyoma. Az Országos Kereskedelmi Szövetség arra figyelmeztet, hogy a tevékenységhez adószámot és az áru eredetének igazolását is mellékelni kellett volna.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?