18 °C Budapest

Luxusétteremből pizzériába: élet a Michelin-csillag után

2010. február 12. 13:03

A legnevesebb francia szakácsok a gyorséttermi piac meghódítására készülnek. A Michelin-csillagos séfek tervei közt például pizza-házhozszállítás szerepel.

A gyorséttermek tabutémának számítottak eddig a csúcsgasztronómia művelőinek körében. Most azonban a legnevesebb francia szakácsok fast food éttermekhez szerződve próbálnak meg szembeszállni az előítéletekkel.

Az egyik legnagyobb francia gyorsétterem-lánc most négy Michelin-csillagos séfet kért fel arra, hogy kreáljanak számukra különleges pizzákat. A La Boîte à Pizza (Franciaország második legnagyobb házhoz szállítója) számára mindegyik séf 2-2 pizzát kreál, így frissítik fel eddigi étlapjukat.

A nemzetközi hírű szakácsok olyan szokatlan alapanyagokat használtak fel pizzáikhoz, mint például a karamell, a dió, vagy a gorgonzola. Az első speciális pizzát egy hete kezdték el forgalmazni, megalkotója pedig az a Mauro Colagreco, akit a neves GaultMillau magazin 2009-ben az év szakácsának választott.

 

Mauro Colagreco(Fotó: relaxfil.com)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A neves séf elmondása szerint nagy élvezettel vágott neki a feladatnak, hiszen ő maga is olasz felmenőkkel büszkélkedhet. "Nem hinném, hogy olyan munka lenne ez, amit mindig szívesen csinálnék, de egyszeri alkalomként igazán élvezetes volt" -mondta. "Az igazság az -tette hozzá-, hogy a gyorséttermek is folyamatosan változnak, manapság a minőségi ételek is egyre több ember számára elérhetőek."

A La Boîte à Pizza reményei szerint naponta 2 ezer pizzas des grands chef-et értékesítenek majd: ez a szám elsősorban annak tükrében tűnhet reálisnak, hogy a pizzaláncnak 136 étterme van Franciaországban.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem