20 °C Budapest

Ingyen mosoda Veszprémben: hajléktalanok üzemeltetik

Pénzcentrum
2010. február 4. 09:17

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a napokban adta át Veszprémben első szociális mosodáját, melyet a hajléktalanokon kívül a nagycsaládosok, és a nyugdíjasok is igénybe vehetnek - írja a Népszabadság.

A Befogadás Házában Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) alelnöke szerint, a következő hónapokban egyre több érdeklődőre számítanak az ingyenes mosási lehetőséggel élve.

Az MMSZ másfél éve vette át a veszprémi önkormányzattól a megyeszékhely hajléktalanellátó rendszerének működtetését, amely idő alatt 45 millió forintos fejlesztést hajtottak végre. Ez az első olyan komplex vidéki intézmény, ahol a hajléktalanellátás valamennyi formája megtalálható.

Az új hajléktalancentrumban a szociális mosoda, a fürdőszoba, a konyha és az új nappali melegedő mellett érték- és poggyászmegőrző is működik. A mosógépeket egyelőre csak a szociális munkások kezelhetik, de a tervek szerint a jövőben hajléktalanokat is foglalkoztatnak majd mosodásként, ahogy az Budapesten már működik.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?