19 °C Budapest

Kínos részletekre derült fény! - Mégsem olyan olcsó a csodatelefon?

Pénzcentrum
2010. január 8. 05:15

Hiába szolgáltatófüggetlen, nem működik minden elérhető szolgáltatóval a Google szupertelefonja, de az elvileg szóba jöhető két társaság közül is csak az egyikkel használható ki az új készülék minden tudása. A hűségnyilatkozat aláírásával jelentős kedvezményre számító ügyfelek nagy része ráadásul kellemetlen meglepetésben részesülhet, az ígért 350 dolláros megtakarításból ugyanis csak 150 jár a T-Mobile régi ügyfeleinek.

Ritkul a hatalmas felhajtás közepette piacra dobott csodatelefon, a Google Nexus One-ja körüli rózsaszín felhő, ahogy a kiszivárgó telefonokat tesztelő bloggerek után a széles közönség is rávethette magát a társaság által csak "szupertelefonként" emlegetett új készülékre. Néhány ígéretes előnyről kiderült ugyanis, hogy nem teljesen úgy van, ahogy a felhasználók szeretnék.

2010.01.06 11:08
Megtámadták a mobilszolgáltatókat! - A totális internetfüggőség a cél

Szolgáltatófüggetlen, de csak egy szolgáltatónál használható

A Nexus One-t 530 dollárért elvileg teljesen szolgáltatófüggetlenül rendelhetik meg a készüléket az amerikai fogyasztók, de ez mégsem jelent teljes szabadságot. A Nexus One jelenlegi formájában ugyanis csak a hazánkban is ismert GSM szabványt követő hálózatokon működik, így a részben a Vodafone tulajdonában lévő Verizon és a Sprint ügyfelei hiába csengetik ki a durván százezer forint körüli összeget, mert ezek a szolgáltatók CDMA hálózatokat üzemeltetnek. A Google ígérete szerint ugyanakkor a Verizon még idén tavasszal csatlakozik a programhoz.

A fennmaradó két meghatározó, országos lefedettségű szolgáltató közül ráadásul az AT&T ügyfelei is bosszankodhatnak, ha a Google készülékére vágynak, ugyanis az eltérő szabványok miatt nem fogják tudni kihasználni a Nexus One-ban rejlő 3G-s lehetőségeket, a készülék csak a lényegesen kisebb sávszélességet biztosító EDGE sebességét tudja produkálni. Persze ne feledjük, hogy az AT&T az Apple kizárólagos partnere az iPhone értékesítésében. Aki viszont a Nexus One minden előnyét szeretné kihasználni, egyelőre még kénytelen a T-Mobile-lal szerződni.

Csak új ügyfeleknek jár a kedvezmény

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ugyan ezek a technikai korlátok már a bejelentést megelőzően is sejthetők voltak, korábbi cikkeinkben mi is utaltunk rá a Portfolio.hu-n, ráadásul a várható árakat is napokkal a bejelentés előtt megtudták a kotnyeles bloggerek, mégis van, akit meglepetés ért, amikor új telefonját szerette volna megrendelni, az előre kiszivárgott és a hivatalos bemutatón is megerősített árak ugyanis nem minden esetben illeszkednek a valósághoz.

A Google elfelejtette kiemelni, hogy a 180 dolláros kedvezményes ár, amelyet a T-Mobile-os hűségnyilatkozat és előfizetés kapcsán ígértek csak a mobilszolgáltató új ügyfeleire vonatkozik, a régieknek csupán 150 dolláros kedvezménnyel kell megelégedniük, így a telefonért kénytelenek lesznek 380 dollárt kicsengetni - írja a Gizmodo meglepett olvasókra és a Google hivatalos értékesítési tájékoztatójára hivatkozva. A régi T-Mobile ügyfeleknek ráadásul muszáj megvárniuk, hogy jelenlegi megállapodásuk lejárjon, és csak ekkor szerződhetnek a Nexus One-nal értékesített egyetlen tarifacsomagra, nem lehet a meglévő csomagjukat átváltani.

  
A Google telefonja még ezekkel a kezdeti nehézségekkel is jelentős lépésnek tekinthető a mobiltelefónia világában, bár a szakmai blogokon és portálokon több olyan vélemény is napvilágot látott, miszerint a Nexus One nem igazolta a bejelentést megelőző felfokozott várakozásokat, a készülék ugyan modern, de nem sokkal jobb, mint a piacon lévő Androidos telefonok, és egyértelműen nem előzi meg a nagy rivális iPhone-t.

Ezek a vélemények ugyanakkor általában nem térnek ki arra, hogy az internetet lényegében uraló Google egyszerűen fennhatósága alá akarja vonni a mobilinternetes világot is, egyúttal lényegében megtörte az amerikai mobilszolgáltatók dominanciáját a szolgáltatók feletti webes értékesítéssel és a deklaráltan szolgáltatófüggetlen Nexus One-nal. Az okostelefon- és a mobilinternetes piac bővülése pedig elképesztő lehetőségeket tartogat a Google számára.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm