21 °C Budapest

Mégsem fémtolvajok: megrendelésre dolgozott a nemzetközi hírű tolvajbanda

2009. december 21. 13:02

Péntek hajnalban lopták el az auschwitzi koncentrációs tábor bejárata fölé erősített tábla betűit. A feliratot Észak-Lengyelországban találta meg a rendőrség. Őrizetbe vettek öt, 25 és 39 év közötti férfit.

Az Arbeit macht frei (A munka szabaddá tesz) vasból készült feliratot péntekre virradóra szerelték le az egykori haláltábor bejárata felől. A hír bejárta a világsajtót, a rendőrség nagy erőkkel kereste a tetteseket: 50 rendőrt, köztük 20 nyomozót állítottak az ügyre.

A nyomozóhatóság tájékoztatása szerint pusztán nyereségvágyból követték el tettüket a felirat elrablói, akik nem tagjai semmilyen neonáci szervezetnek. Az öt elkövető korábban volt már büntetve rablás miatt.

A 20 és 39 év közötti férfiakat vasárnap este vették őrizetbe a lengyel tengermelléki Gdyniában, illetve a Visztula menti Wloclawekben. Nem tanúsítottak ellenállást. Krakkóba szállították és előzetesen már ki is hallgatták őket. A felirat is előkerült, egy erdőben rejtették el az ország északi részében. A rendőrség közlése szerint a tettesek a feliratot röviddel a rablás után három darabra vágták, mert egy darabban nem tudták elrejteni.

Az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió úgy értesült, hogy a rablás egy "megszállott gyűjtő" megrendelésére történt. A hivatalosan meg nem erősített értesülés szerint a megrendelés interneten keresztül zajlott.

Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 27. szerda
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM