-2 °C Budapest

Facebook: fontos lépés, több ezer letiltás

Pénzcentrum
2009. december 2. 13:32

Az interneten terjedő szexuális bűnözés elleni harc jegyében a Facebook és a MySpace közösségi portál New York szövetségi államban letiltotta 3533 szexuális bűnöző hozzáférését az oldalakhoz -adta hírül az MTI.

New York szövetségi állam igazságügy-miniszterere, Andrew Cuomo helyi idő szerint kedden felszólította a többi közösségi portált, hogy kövessék a Facebook és a MySpace példáját és alkalmazzák az elektronikus biztonságról és az internetes ragadozók elleni fellépésről szóló törvényt (angol rövidítéssel e-STOP). A tavaly elfogadott jogszabály értelmében a szexuális bűntettek miatt elítéltek kötelesek közölni valamennyi internetes adatukat.

A Facebook 2782 bejegyzett szexuális bűnöző 3410 hozzáférését tiltotta le az elmúlt hetekben, a MySpace pedig 1796 bűnöző 1975 hozzáférését. Egyes bűnözőknek mindkét portálon volt profilja.

Mintegy 8100, szexuális bűnözés miatt elítélt közölte a szövetségi állam hatóságaival az internetes előfizetésével kapcsolatos adatokat, amelyeket a hatóságok továbbítottak a közösségi portáloknak.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem