5 °C Budapest

Facebook: fontos lépés, több ezer letiltás

Pénzcentrum
2009. december 2. 13:32

Az interneten terjedő szexuális bűnözés elleni harc jegyében a Facebook és a MySpace közösségi portál New York szövetségi államban letiltotta 3533 szexuális bűnöző hozzáférését az oldalakhoz -adta hírül az MTI.

New York szövetségi állam igazságügy-miniszterere, Andrew Cuomo helyi idő szerint kedden felszólította a többi közösségi portált, hogy kövessék a Facebook és a MySpace példáját és alkalmazzák az elektronikus biztonságról és az internetes ragadozók elleni fellépésről szóló törvényt (angol rövidítéssel e-STOP). A tavaly elfogadott jogszabály értelmében a szexuális bűntettek miatt elítéltek kötelesek közölni valamennyi internetes adatukat.

A Facebook 2782 bejegyzett szexuális bűnöző 3410 hozzáférését tiltotta le az elmúlt hetekben, a MySpace pedig 1796 bűnöző 1975 hozzáférését. Egyes bűnözőknek mindkét portálon volt profilja.

Mintegy 8100, szexuális bűnözés miatt elítélt közölte a szövetségi állam hatóságaival az internetes előfizetésével kapcsolatos adatokat, amelyeket a hatóságok továbbítottak a közösségi portáloknak.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?