Facebook: fontos lépés, több ezer letiltás

Pénzcentrum
2009. december 2. 13:32

Az interneten terjedő szexuális bűnözés elleni harc jegyében a Facebook és a MySpace közösségi portál New York szövetségi államban letiltotta 3533 szexuális bűnöző hozzáférését az oldalakhoz -adta hírül az MTI.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

New York szövetségi állam igazságügy-miniszterere, Andrew Cuomo helyi idő szerint kedden felszólította a többi közösségi portált, hogy kövessék a Facebook és a MySpace példáját és alkalmazzák az elektronikus biztonságról és az internetes ragadozók elleni fellépésről szóló törvényt (angol rövidítéssel e-STOP). A tavaly elfogadott jogszabály értelmében a szexuális bűntettek miatt elítéltek kötelesek közölni valamennyi internetes adatukat.

A Facebook 2782 bejegyzett szexuális bűnöző 3410 hozzáférését tiltotta le az elmúlt hetekben, a MySpace pedig 1796 bűnöző 1975 hozzáférését. Egyes bűnözőknek mindkét portálon volt profilja.

Mintegy 8100, szexuális bűnözés miatt elítélt közölte a szövetségi állam hatóságaival az internetes előfizetésével kapcsolatos adatokat, amelyeket a hatóságok továbbítottak a közösségi portáloknak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?