16 °C Budapest

Drámaian lassul az internetes kereskedelem

2009. november 27. 15:16

Az internetes kereskedelem is megszenvedte a válságot, az év első 10 hónapjában 1%-os visszaesés volt tapasztalható az Egyesült Államokban a vásárlások összértékében. Bár az ünnepi időszakban ismét visszatér a pozitív dinamika, azonban az elmúlt években tapasztalt 20% feletti növekedéstől messze elmarad: a comScore prognózisai szerint mindössze 3%-kal vásárolnak többet 2009 utolsó két hónapjában a fogyasztók, mint az előző év azonos időszakában.

3%-kal növekedhetnek az idei évben az online kiskereskedelmi értékesítések a comScore legfrissebb előrejelzései szerint, amely javulást jelent a tavalyi évhez képest (amikor is 3%-kal estek év/év alapon), viszont az elmúlt években megszokott 20% feletti növekedési ütemtől még mindig messze elmarad.

Eddig az ünnepi vásárlási szezonban (november elejétől) 8.21 milliárd dollárra rúgott az online kiskereskedelmi vásárlások összértéke, amely 2%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A comScore elnöke, Gian Fulgoni szerint az idei vásárlási szezon kezdete kedvező volt és a pozitív dinamika javulást jelent, ugyanis 2009 első 10 hónapjában csökkenés volt tapasztalható az online vásárlás terén. Bár nem kérdéses, hogy idén a költekezést visszafogja, hogy a munkanélküliségi ráta elérte a 10%-ot és a fogyasztók kevesebb elkölthető jövedelemmel rendelkeznek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Január és október vége között az online kiskereskedelmi értékesítések 100.7 milliárd dollárra rúgtak az Egyesült Államokban, amely 1%-os visszaesés év/év alapon, novemberben és decemberben pedig összesen 28.8 milliárd dollárt költhetnek a vásárlók a comScore prognózisai szerint, amely 3%-os növekedést jelenthet. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy a tavalyi év utolsó két hónapjában drasztikusan csökkentek az eladások a gazdasági válság következtében.

A comScore legutóbbi heti felméréséből, amit a vásárlási szokásokról végzett (500 fogyasztó megkérdezésével) kiderül, hogy a megkérdezettek 34%-a még egyáltalán nem kezdte meg a karácsonyi bevásárlást. A felmérés szerint a vásárlók nagyobb figyelemmel kísérik idén az akciókat (45%-uk közölte azt, hogy jobban odafigyel az akciókra és a promóciókra, mint a tavalyi évben). A felmérésben résztvevők 73%-a szerint online vásárlásnál fontos szempont az ingyenes kiszállítás is.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17