20 °C Budapest

Drámaian lassul az internetes kereskedelem

2009. november 27. 15:16

Az internetes kereskedelem is megszenvedte a válságot, az év első 10 hónapjában 1%-os visszaesés volt tapasztalható az Egyesült Államokban a vásárlások összértékében. Bár az ünnepi időszakban ismét visszatér a pozitív dinamika, azonban az elmúlt években tapasztalt 20% feletti növekedéstől messze elmarad: a comScore prognózisai szerint mindössze 3%-kal vásárolnak többet 2009 utolsó két hónapjában a fogyasztók, mint az előző év azonos időszakában.

3%-kal növekedhetnek az idei évben az online kiskereskedelmi értékesítések a comScore legfrissebb előrejelzései szerint, amely javulást jelent a tavalyi évhez képest (amikor is 3%-kal estek év/év alapon), viszont az elmúlt években megszokott 20% feletti növekedési ütemtől még mindig messze elmarad.

Eddig az ünnepi vásárlási szezonban (november elejétől) 8.21 milliárd dollárra rúgott az online kiskereskedelmi vásárlások összértéke, amely 2%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A comScore elnöke, Gian Fulgoni szerint az idei vásárlási szezon kezdete kedvező volt és a pozitív dinamika javulást jelent, ugyanis 2009 első 10 hónapjában csökkenés volt tapasztalható az online vásárlás terén. Bár nem kérdéses, hogy idén a költekezést visszafogja, hogy a munkanélküliségi ráta elérte a 10%-ot és a fogyasztók kevesebb elkölthető jövedelemmel rendelkeznek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Január és október vége között az online kiskereskedelmi értékesítések 100.7 milliárd dollárra rúgtak az Egyesült Államokban, amely 1%-os visszaesés év/év alapon, novemberben és decemberben pedig összesen 28.8 milliárd dollárt költhetnek a vásárlók a comScore prognózisai szerint, amely 3%-os növekedést jelenthet. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy a tavalyi év utolsó két hónapjában drasztikusan csökkentek az eladások a gazdasági válság következtében.

A comScore legutóbbi heti felméréséből, amit a vásárlási szokásokról végzett (500 fogyasztó megkérdezésével) kiderül, hogy a megkérdezettek 34%-a még egyáltalán nem kezdte meg a karácsonyi bevásárlást. A felmérés szerint a vásárlók nagyobb figyelemmel kísérik idén az akciókat (45%-uk közölte azt, hogy jobban odafigyel az akciókra és a promóciókra, mint a tavalyi évben). A felmérésben résztvevők 73%-a szerint online vásárlásnál fontos szempont az ingyenes kiszállítás is.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?