Mérgezés az új budapesti plázában - Eltűnnek a vásárlók?

2009. november 24. 14:32

Egy, a város életében jelentős beruházás átadást általában nagy várakozás övezi, így volt ez a volt Budai Skála helyén nyíló Allee esetében is, vagy a korábbi években az Arena Plazánál. Az átadás azonban nem feltétlenül sikerül mindig tökéletesen, az Arena esetében például a nyitási ünnepség, s az épület környékének akkori készültségi foka erős kívánnivalót hagyott maga után. Az Alle ezen a téren kitűnőre vizsgázott, s már-már azt hittük, hogy a botrány ezúttal elmarad. De tévedtünk. A nyitást követő alig pár nappal több embert is szén-monoxid mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a bevásárlóközponból, majd másnap ismét mentőt kellett hívni a létesítményhez. Azóta pedig már bombariadó miatt ki kellett üríteni a teljes épületet. De vajon mennyire tekinthetők általánosnak az új épületek átadása körüli problémák? Illetve mennyire sütik rá bélyegüket a plázák forgalmára, a rossz kezdés után mekkora esély van a sikerre?

Az utóbbi időben elég kevés bevásárlóközpont nyitotta meg kapuit Magyarországon, s a rosszul sikerült Aréna megnyitó után, az eltelt hosszú időnek is köszönhetően nagy várakozás előzte meg a volt Budai Skála helyén megnyitó Allee-t. A nyitási ezúttal jól sikerült, alig néhány nap után azonban itt is jelentős problémák ütötték fel a fejüket. Mint ismeretes, gázmérgezés miatt több embert, - a létesítményben található élelmiszerüzlet dolgozóit- kórházba kellett szállítani. Ráadásul az események az azt követő napon megismétlődtek. Összesen 20 ember került kórházba a létesítményből, szerencsére nem súlyos mérgezés miatt, ezért az eseteket követő másnap már mindegyiküket hazaengedték. Ezt követően még egy hét sem telt el, s bombaradó miatt ki kellett üríteni a teljes épületet. Ez utóbbi ugyanakkor nem egyedüli jelenség, az újonnan nyitó létesítmény esetén gyakorta előfordul. Természetesen a nyitás körüli problémák nem tesznek jót egy bevásárlóközpont megítélésének.

De vajon mennyire vetheti vissza az Allee forgalmát egy ilyen negatív körülmény? Az elkövetkező néhány hét a kiskereskedelemi forgalomban kulcsfontosságúnak ígérkezik, hiszen a karácsony előtti szezonban realizálják a boltok forgalmuk jelentős részét. Ilyen szempontból nézve, a hiba kiküszöbölése, illetve a problémákból fakadó hátrányoknak nagyon fontos szerephez juthatnak. De hogy látják a kiskereskedelmi ingatlanpiac szakértői a ház helyzetét, valójában mekkora gondot okoznak a történtek?

 

A cikk folytatódik, kattints!

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24