11 °C Budapest

Mérgezés az új budapesti plázában - Eltűnnek a vásárlók?

2009. november 24. 14:32

Egy, a város életében jelentős beruházás átadást általában nagy várakozás övezi, így volt ez a volt Budai Skála helyén nyíló Allee esetében is, vagy a korábbi években az Arena Plazánál. Az átadás azonban nem feltétlenül sikerül mindig tökéletesen, az Arena esetében például a nyitási ünnepség, s az épület környékének akkori készültségi foka erős kívánnivalót hagyott maga után. Az Alle ezen a téren kitűnőre vizsgázott, s már-már azt hittük, hogy a botrány ezúttal elmarad. De tévedtünk. A nyitást követő alig pár nappal több embert is szén-monoxid mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a bevásárlóközponból, majd másnap ismét mentőt kellett hívni a létesítményhez. Azóta pedig már bombariadó miatt ki kellett üríteni a teljes épületet. De vajon mennyire tekinthetők általánosnak az új épületek átadása körüli problémák? Illetve mennyire sütik rá bélyegüket a plázák forgalmára, a rossz kezdés után mekkora esély van a sikerre?

Az utóbbi időben elég kevés bevásárlóközpont nyitotta meg kapuit Magyarországon, s a rosszul sikerült Aréna megnyitó után, az eltelt hosszú időnek is köszönhetően nagy várakozás előzte meg a volt Budai Skála helyén megnyitó Allee-t. A nyitási ezúttal jól sikerült, alig néhány nap után azonban itt is jelentős problémák ütötték fel a fejüket. Mint ismeretes, gázmérgezés miatt több embert, - a létesítményben található élelmiszerüzlet dolgozóit- kórházba kellett szállítani. Ráadásul az események az azt követő napon megismétlődtek. Összesen 20 ember került kórházba a létesítményből, szerencsére nem súlyos mérgezés miatt, ezért az eseteket követő másnap már mindegyiküket hazaengedték. Ezt követően még egy hét sem telt el, s bombaradó miatt ki kellett üríteni a teljes épületet. Ez utóbbi ugyanakkor nem egyedüli jelenség, az újonnan nyitó létesítmény esetén gyakorta előfordul. Természetesen a nyitás körüli problémák nem tesznek jót egy bevásárlóközpont megítélésének.

De vajon mennyire vetheti vissza az Allee forgalmát egy ilyen negatív körülmény? Az elkövetkező néhány hét a kiskereskedelemi forgalomban kulcsfontosságúnak ígérkezik, hiszen a karácsony előtti szezonban realizálják a boltok forgalmuk jelentős részét. Ilyen szempontból nézve, a hiba kiküszöbölése, illetve a problémákból fakadó hátrányoknak nagyon fontos szerephez juthatnak. De hogy látják a kiskereskedelmi ingatlanpiac szakértői a ház helyzetét, valójában mekkora gondot okoznak a történtek?

 

A cikk folytatódik, kattints!

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?