Mérgezés az új budapesti plázában - Eltűnnek a vásárlók?

2009. november 24. 14:32

Egy, a város életében jelentős beruházás átadást általában nagy várakozás övezi, így volt ez a volt Budai Skála helyén nyíló Allee esetében is, vagy a korábbi években az Arena Plazánál. Az átadás azonban nem feltétlenül sikerül mindig tökéletesen, az Arena esetében például a nyitási ünnepség, s az épület környékének akkori készültségi foka erős kívánnivalót hagyott maga után. Az Alle ezen a téren kitűnőre vizsgázott, s már-már azt hittük, hogy a botrány ezúttal elmarad. De tévedtünk. A nyitást követő alig pár nappal több embert is szén-monoxid mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a bevásárlóközponból, majd másnap ismét mentőt kellett hívni a létesítményhez. Azóta pedig már bombariadó miatt ki kellett üríteni a teljes épületet. De vajon mennyire tekinthetők általánosnak az új épületek átadása körüli problémák? Illetve mennyire sütik rá bélyegüket a plázák forgalmára, a rossz kezdés után mekkora esély van a sikerre?

Az utóbbi időben elég kevés bevásárlóközpont nyitotta meg kapuit Magyarországon, s a rosszul sikerült Aréna megnyitó után, az eltelt hosszú időnek is köszönhetően nagy várakozás előzte meg a volt Budai Skála helyén megnyitó Allee-t. A nyitási ezúttal jól sikerült, alig néhány nap után azonban itt is jelentős problémák ütötték fel a fejüket. Mint ismeretes, gázmérgezés miatt több embert, - a létesítményben található élelmiszerüzlet dolgozóit- kórházba kellett szállítani. Ráadásul az események az azt követő napon megismétlődtek. Összesen 20 ember került kórházba a létesítményből, szerencsére nem súlyos mérgezés miatt, ezért az eseteket követő másnap már mindegyiküket hazaengedték. Ezt követően még egy hét sem telt el, s bombaradó miatt ki kellett üríteni a teljes épületet. Ez utóbbi ugyanakkor nem egyedüli jelenség, az újonnan nyitó létesítmény esetén gyakorta előfordul. Természetesen a nyitás körüli problémák nem tesznek jót egy bevásárlóközpont megítélésének.

De vajon mennyire vetheti vissza az Allee forgalmát egy ilyen negatív körülmény? Az elkövetkező néhány hét a kiskereskedelemi forgalomban kulcsfontosságúnak ígérkezik, hiszen a karácsony előtti szezonban realizálják a boltok forgalmuk jelentős részét. Ilyen szempontból nézve, a hiba kiküszöbölése, illetve a problémákból fakadó hátrányoknak nagyon fontos szerephez juthatnak. De hogy látják a kiskereskedelmi ingatlanpiac szakértői a ház helyzetét, valójában mekkora gondot okoznak a történtek?

 

A cikk folytatódik, kattints!

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm