1 °C Budapest

Mérgezés az új budapesti plázában - Eltűnnek a vásárlók?

2009. november 24. 14:32

Egy, a város életében jelentős beruházás átadást általában nagy várakozás övezi, így volt ez a volt Budai Skála helyén nyíló Allee esetében is, vagy a korábbi években az Arena Plazánál. Az átadás azonban nem feltétlenül sikerül mindig tökéletesen, az Arena esetében például a nyitási ünnepség, s az épület környékének akkori készültségi foka erős kívánnivalót hagyott maga után. Az Alle ezen a téren kitűnőre vizsgázott, s már-már azt hittük, hogy a botrány ezúttal elmarad. De tévedtünk. A nyitást követő alig pár nappal több embert is szén-monoxid mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a bevásárlóközponból, majd másnap ismét mentőt kellett hívni a létesítményhez. Azóta pedig már bombariadó miatt ki kellett üríteni a teljes épületet. De vajon mennyire tekinthetők általánosnak az új épületek átadása körüli problémák? Illetve mennyire sütik rá bélyegüket a plázák forgalmára, a rossz kezdés után mekkora esély van a sikerre?

Az utóbbi időben elég kevés bevásárlóközpont nyitotta meg kapuit Magyarországon, s a rosszul sikerült Aréna megnyitó után, az eltelt hosszú időnek is köszönhetően nagy várakozás előzte meg a volt Budai Skála helyén megnyitó Allee-t. A nyitási ezúttal jól sikerült, alig néhány nap után azonban itt is jelentős problémák ütötték fel a fejüket. Mint ismeretes, gázmérgezés miatt több embert, - a létesítményben található élelmiszerüzlet dolgozóit- kórházba kellett szállítani. Ráadásul az események az azt követő napon megismétlődtek. Összesen 20 ember került kórházba a létesítményből, szerencsére nem súlyos mérgezés miatt, ezért az eseteket követő másnap már mindegyiküket hazaengedték. Ezt követően még egy hét sem telt el, s bombaradó miatt ki kellett üríteni a teljes épületet. Ez utóbbi ugyanakkor nem egyedüli jelenség, az újonnan nyitó létesítmény esetén gyakorta előfordul. Természetesen a nyitás körüli problémák nem tesznek jót egy bevásárlóközpont megítélésének.

De vajon mennyire vetheti vissza az Allee forgalmát egy ilyen negatív körülmény? Az elkövetkező néhány hét a kiskereskedelemi forgalomban kulcsfontosságúnak ígérkezik, hiszen a karácsony előtti szezonban realizálják a boltok forgalmuk jelentős részét. Ilyen szempontból nézve, a hiba kiküszöbölése, illetve a problémákból fakadó hátrányoknak nagyon fontos szerephez juthatnak. De hogy látják a kiskereskedelmi ingatlanpiac szakértői a ház helyzetét, valójában mekkora gondot okoznak a történtek?

 

A cikk folytatódik, kattints!

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm