Közép-Magyarországon már dúl a járvány

Pénzcentrum
2009. szeptember 18. 10:02

Területi H1N1-járvány van a közép-magyarországi régióban az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint. Az elmúlt héten a laboratóriumi vizsgálattal megerősített megbetegedések háromnegyede ebből az országrészből származott. Országos járvány egyelőre nincs.

A múlt héten megháromszorozódott az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Az előző héthez viszonyítva nőtt a légúti járványok száma is. Az ÁNTSZ 16 ilyenről értesült, ebből 14 közösségi, egy területi és egy családi járvány volt, amelyekből összesen 560 megbetegedést regisztráltak. A járványok 5 általános iskolában, 7 középiskolában, 1 óvodában, valamint 1 általános- és középiskolában fordultak elő - írta a Független Hírügynökség.

Ezek közül a virológiai vizsgálatok 5 járvány esetében igazolták a pandémiás influenza jelenlétét, amelyekből négy úgynevezett intézményi, egy pedig családi járvány volt. A 158 virológiai vizsgálat 30 százalékában állapították meg a H1N1-et, vagyis megkezdődött a vírus folyamatos terjedése.

A betegek csaknem felét Budapesten és Pest megyében, vagyis a közép-magyarországi régióban regisztrálták. Az országos átlagot meghaladó megbetegedési gyakoriságot észleltek még Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

Az orvoshoz forduló betegek 30 százaléka gyermek, 46 százaléka pedig 15 és 34 év között volt, míg a középkorúak aránya 16 százalék, a 60 éven felülieké pedig 7 százalék volt.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?