A mozikban még nincs válság!

Pénzcentrum
2009. szeptember 17. 09:17

Felülmúlta az előzetes várakozásokat a háromdimenziós filmek sikere, nem csoda, hogy az üzemeltetők növelni szeretnék 3D-s termeik számát - írja a Világgazdaság.

A most kezdődő Moziünnepen nem csak a nézők, de az üzemeltetők is ünnepelhetnek, hiszen eddig úgy fest, a válság nem tántorítja el az embereket a mozitermektől, a filmszínházak látogatottsága ugyanis meghaladja a tavalyit.

A 3D-s filmek sikere még a várakozásoknál is nagyobb, az új alkotások teljes nézőszámból való részesedése év végéig elérheti a 10 százalékot is - véli Lovász Andrea, a Palace Cinemas magyarországi hálózatának vezetője.

Ezekből a filmekből több okból is nagyobbat profitálnak az üzemeltetők: egyrészt a közel 20 százalékkal magasabb jegyár miatt, másrészt sokan a "normál" film megtekintése után háromdimenziós változatban is kíváncsiak még a filmre.

Idén nyár elején a mozik forgalma 15-20 százalékkal felülmúlta a tavalyit, köszönhetően a változékony időnek, és az igen erős felhozatalnak, augusztusban viszont már fordult a kocka - mondja Lovász. Szerinte a válság is csak most kezd begyűrűzni a mozipiacra, amit az is mutat, hogy mind többen fizetnek kultúrautalvánnyal a jegyekért.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Novembertől ismét jelentős forgalomnövekedést remélnek a Cinema Citynél, köszönhetően az őszi-téli szezon várható kasszasikereinek.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?