20 °C Budapest

Top 10: a leggazdagabb celebek, egyenesen a gettóból

2009. július 11. 12:02

A legjobban kereső rapperek toplistája A Forbes magazin összeállította a hip-hop sztárok leggazdagabbjainak listáját, amelyből kiderül, mennyit kerestek a zenei fenegyerekek az elmúlt évben. Az igazán nagymenő rappereknek és producereknek nem csak a szájuk jár, valóban luxuskörülmények között élnek.

"Cash is king", azaz a készpénz a király - hangzik az örökbecsű mondás, ami a hip-hop zene sztárjainak a szájából elég gyakran elhangzik. Kár lenne tagadni, a rapperek gyakran kérkednek vagyonukkal, és valljuk be, sokuknak van is mire büszkének lenniük. Íme a gettóműfaj leggazdagabbjai.

10. Eminem, 14 millió $


Talán kissé meglepő, de a leghírhedtebb fehér bőrű rapper, Marshall Mathers, azaz Eminem "csak" a 10. helyen áll, hiszen mindössze 14 millió dollárt, azaz 2,7 milliárd forintot keresett tavaly. Legutóbb 5 éve adott ki lemezt, így nem csoda, hogy a rajongók szépen vásároltak idei, Relapse című albumából. Eminem legújabb lemeze május közepén került a boltokba, és egy hónap alatt több mint egymillió darabot adtak el belőle.

9. T-Pain, 15 millió $


Faheem "T-Pain" Najm albuma, a Thr33 Ringz első helyen nyitott a Billboard albumeladási listáján, és mintegy 700 ezer darab kelt el belőle. Nem véletlen, hogy a luxusautókat gyűjtő sztár egy év alatt 15 millió dollárt, azaz közel 3 milliárd forintot keresett.

8. Pharrell Williams, 16 millió $


Pharrell Williams azok közé tartozik, akik nem csak saját szerzeményeikkel lettek ismertek, hiszen korábban olyan sztároknak írt számokat, mint Busta Rhymes, vagy Jadakiss. Az igazi divatőrült Pharell tavaly 16 millió dollárt (3,1 milliárd forint) szedett össze, így van mit Louis Vuitton napszemüvegekre költenie...

7. Timbaland, 17 millió $


A világ leghíresebb hip-hop producerének, Timothy "Timbaland" Mosleynek is jól sikerült az elmúlt év. Nem csak rappereknek, hanem például Madonnának és Chris Cornellnek is szerzett zenéket, nem kis (anyagi) sikerrel. A pletykák szerint ő készíti a hanganyagát a Szombat esti láz című film jövőre a mozikba kerülő új változatához. Timba egy év alatt 17 millió dollárt, azaz 3,3 milliárd forintot kaszált.

6. Lil Wayne, 18 millió $


Dwayne "Lil Wayne" Carter idén 65 állomásos mega-turnéjából mintegy 10 millió dolláros bevételre tett szert, így nem csoda, hogy ő szerepel a lista 6. helyén. Legutóbbi albuma már első héten platinalemez lett, de már készül a következő nagylemez is. Ráadásul egy barátjától 1 millió dollárt kapott készpénzben, 26. születésnapjára. Lil Wayne egy év alatt 18 millió dollárt - 3,5 milliárd forintot- keresett.

A dobogós szupersztárok: ki profitálta a legtöbbet?

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.09.27 06:52
Legtöbbször vérzési rendellenességek, felfázás, folyás, hasi görcsök, fájdalmas együttlét és családt...
coachco  |  2021.09.26 18:00
Ezek az olaszok! Ezek tényleg tudnak valamit! [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.09.24 18:55
Egyből azzal kezdeném, hogy kiegészítem a címet, mert nem csak idézetekre, hanem szakmai mondásokra...
hrbonbon  |  2021.09.23 11:34
“You come home, make some coffee, sit down in your armchair and all around there’s silence. Everyone...
perfekt  |  2021.09.22 15:08
Egy kis közvélemény kutatás alapján kaptam olyan választ, hogy a TT index a testtömeg indexet jelzi,...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?