Amerika leggyilkosabb munkái

2009. augusztus 31. 16:24

Az utóbbi egy évben tele voltak a hírek a pénzügyi összeomlás személyes tragédiáival, elvesztett vagyonokról, értéktelen életbiztosításokról és fabatkát sem érő nyugdíjmegtakarításokról jöttek a híradások. A legkeményebbek azonban nem a vagyonukat, hanem a saját bőrüket viszik vásárra nap, mint nap.

Amerika legveszélyeztetebb munkásai
1) Halászok
2) Favágók
3) Pilóták
4) Fémipari munkások
5) Mezőgazdasági dolgozók
6) Szemetesek
7) Tetőfedők
8) Elektromos szerelők
9) Kamionosok
10) Taxisok

Aki szokta nézni az ismeretterjesztő tévécsatornák adását, valószínűleg nem lepődik meg a Forbes magazin felmérésének eredményén: 2008-ban (is) a halászok munkája volt a legveszélyesebb. A 39 ezer bejegyzett munkásra 50 halálos baleset jutott, ami 100 000 teljes időben dolgozó halászra vetítve 128,9 halálesetet jelent évente. A tengeri viharok, a kiszámíthatatlan időjárás és a mentőalakulatoktól való elszigeteltség komoly áldozatokat követel a szakma dolgozóitól, nem véletlen, hogy az ismeretterjesztő csatornák is szívesen riogatják nézőiket a tengeri munkások hétköznapjaival.

A második, illetve harmadik helyen a favágók, illetve a repülőgép- és helikopterpilóták állnak. Előzőek esetében 115, utóbbiaknál 72 haláleset jutott minden dolgozóra. Összesen egyébként tavaly 5 071 halálos munkahelyi baleset történt, ami 7,6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban és 13 százalékkal kevesebb, mint 2006-ban, ami akkor öt éves csúcsnak számított.

A leggyakoribb haláleset egyébként a közlekedéssel és fuvarozással kapcsolatos, az összes haláleset 40,5 százaléka történt emiatt. A magas dolgozói létszám miatt azonban arányaiban nincsenek akkora veszélyben a fuvarosok, legyen szó áru- vagy személyszállításról.

Nem úgy az építkezésen dolgozók, akik körében ugyan csak 9,6 százalék volt 100 ezer dolgozóra vetítve a halálos balesetek száma, mégis az összes fatalitás 19,1 százaléka volt az ágazathoz kapcsolható.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bár az összes munkaóra 57 százaléka kapcsolható csak a férfiakhoz, mégis körükből került ki az összes halálos baleseti áldozat 92,7 százaléka.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.20 07:15
A munkahelyi hiányzások második leggyakoribb okozója (közvetlen az influenza után) a gyomorbántalmak...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm