2 °C Budapest

Nem repülnek többet a SkyEurope gépei!

Pénzcentrum
2009. szeptember 1. 08:32

Rövid időn belül két csődeljárás is indult a SkyEurope ellen, most a légitársaság pénzügyi újjászervezséére kijelölt megbízott indította az eljárást. Mától nem repülnek a cég gépei.

Csődeljárást kezdeményezett a SkyEurope Airlines a.s. fapados légitársaság ellen a vállalat pénzügyi újjászervezésére kijelölt megbízott - írta az MTI a bécsi tőzsde honlapján ma hajnalban megjelent közleményére hivatkozva. A lépést azzal indokolták, hogy nem sikerült áthidaló finanszírozást találni a vállalat működésének fenntartására. A SkyEurope valamennyi járatát azonnali hatállyal felfüggeszti.

A Budapesti központját már korábban feladó, pozsonyi központú Skyeurope légitársaság először június 22-én kért csődvédelmet hitelezőitől. A tárgyalásokra és pénzügyi kötelezettségeinek átstrukturálására három hónapot kapott. A légitársaság a 2008-as üzleti évet minden korábbinál nagyobb, majdnem kétmilliárd koronás veszteséggel zárta. Ilyen magas veszteségre még nem volt példa a cégnél. A csődvédelem június közepi bejelentésekor közölték azt is, hogy bár az eljárás alatt átszervezik a céget, mind a menetrendszerű-, mind a charter-járatok megmaradnak.

Időközben azonban további nehézségekről tanúskodó hírek is szállingóztak a légitársaságról. Augusztus elején visszatartották a SkyEurope gépeit a schwechati repülőtéren a rendezetlen tartozások miatt. Nem sokkal később bejelentették, hogy az eredetileg Bécsből induló járatok Pozsonyból szállnak fel. Hétfőn azonban már a társaság járatai nem indultak el Pozsonyból, mivel a hírek szerint a vállalat fizetésképtelenség miatt nem kapott üzemanyagot a repülőtéren. Hétfő délután a prágai Ruzyne repülőtér is jelezte, hogy ha a társaság nem egyenlíti ki azonnal tartozásait, keddtől nem indíthatja el járatait a cseh fővárosból.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 8. 11:03