Vesztegetéssel vádolják Kínában a külföldi igazgatót - csúnya vége lehet!

2009. augusztus 12. 14:32

Stern Hut, a londoni Rio Tinto igazgatóját vesztegetéssel és ipari titkok eltulajdonításával vádolják.

A kínai vizsgálatok szerint Hu, a Rio kínai vasbányászatért felelős feje és három másik kollégája ipari titoknak minősülő információkat adtak ki a cég londoni vezetése számára, valamint meg is vesztegettek kínai alkalmazottakat. Az ausztrál nemzetiségű Hu és három kínai kollégájának letartóztatása nagy port kavart a két ország között.

A Rio Tintot júniusban kosarazta ki a kínai állami alumíniumcég egy 19,5 milliárd dolláros befektetés kapcsán - helyette az ausztál riválist, a BHP Billitont választotta partnerül. Ezután, július ötödikén tartóztatták le a cég négy munkatársát. A Rio Tinto a végsőkig kiáll a dolgozói mellett. Mint Sam Walsh vezérigazgató elmondta: a rendelkezésre álló információk alapján Hu és társai mindenben etikusan jártak el kínai üzletkötéseik során.

Az ipari titkok megsértése hét évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető Kínában, ám ezen felül kenőpénzek elfogadásával is vádolják a letartóztatottakat. Kínában a korrupció visszaszorítása az állam elsődleges célkitűzései közé tartozik, állami tisztségviselőket akár halálbüntetéssel is sújthatnak, ha kiderülnek a mesterkedéseik.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem