2 °C Budapest

Vesztegetéssel vádolják Kínában a külföldi igazgatót - csúnya vége lehet!

2009. augusztus 12. 14:32

Stern Hut, a londoni Rio Tinto igazgatóját vesztegetéssel és ipari titkok eltulajdonításával vádolják.

A kínai vizsgálatok szerint Hu, a Rio kínai vasbányászatért felelős feje és három másik kollégája ipari titoknak minősülő információkat adtak ki a cég londoni vezetése számára, valamint meg is vesztegettek kínai alkalmazottakat. Az ausztrál nemzetiségű Hu és három kínai kollégájának letartóztatása nagy port kavart a két ország között.

A Rio Tintot júniusban kosarazta ki a kínai állami alumíniumcég egy 19,5 milliárd dolláros befektetés kapcsán - helyette az ausztál riválist, a BHP Billitont választotta partnerül. Ezután, július ötödikén tartóztatták le a cég négy munkatársát. A Rio Tinto a végsőkig kiáll a dolgozói mellett. Mint Sam Walsh vezérigazgató elmondta: a rendelkezésre álló információk alapján Hu és társai mindenben etikusan jártak el kínai üzletkötéseik során.

Az ipari titkok megsértése hét évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető Kínában, ám ezen felül kenőpénzek elfogadásával is vádolják a letartóztatottakat. Kínában a korrupció visszaszorítása az állam elsődleges célkitűzései közé tartozik, állami tisztségviselőket akár halálbüntetéssel is sújthatnak, ha kiderülnek a mesterkedéseik.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58