12 °C Budapest

Ilyet még nem láttál: szirénázó tűzoltóautó az esküvőn

Pénzcentrum
2008. szeptember 5. 05:55

Új csillag jelent meg a hazai kkv-k egén, üde színfoltként jellemezhetjük azt a vállalkozót, aki egyedülálló ötletével alapította meg vállalkozását idén tavasszal. A siker pedig nem maradt el, Vay Gergelyt kérdeztük a Szomjoltóságról.

Pénzcentrum:Mióta működik a Szomjoltóság, s honnan jött az ötlet?

Vay Gergely: Az ötlet még három évvel ezelőtt pattant ki a fejemből, a megvalósítás azonban az idei évig váratott magára. Régen is rajongtam a régi tűzoltóautókért, valamint szerettem bulizni is, így magától értetődő volt, hogy mibe kell fektetnem, csak az anyagiak nem álltak rendelkezésre.

Végül áprilisban sikerült megvennem az első tűzoltóautómat, amelyet egyébként egy vidéki tűzoltóságtól szereztem be. Ezt követte az autó átalakítása, engedélyezések, műszaki vizsgáztatás, és a többi procedúra. Főállásban a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon dolgozom szerparancsnoki beosztásban. Mivel magam is tűzoltó vagyok, így a vidéki kollegák segítségével könnyebb rátalálni a kiselejtezésre szánt tűzoltóautókra.

Pénzcentrum:Úgy tudom két, tűzoltóautójuk van. Honnan van a másik kocsi?

Vay Gergely: A másik kocsi egy vidéki vállalkozó tulajdonában van. Ő pontosan 2 évvel ezelőtt vette meg a tűzoltóautót, majd vendéglátós kocsit csinált belőle. Így a Szomjoltóság egyelőre két autóval riasztható rendezvények étel és ital ellátására, valamint party kocsikázásra.

Pénzcentrum:
Mennyien férnek be egy kocsiba?

Vay Gergely: Az én tulajdonomban lévő kocsi összesen 9 főt tud vinni, elől ül a sofőr és még egy személy, hátul pedig heten foglalhatnak helyet egymással szemben. A kocsiban utazók maguknak csapolhatnak sört, de van minibár, hifi és hangulatvilágítás is. Igény esetén pókerasztalt is tudunk beszerelni.

Pénzcentrum:Gondolkodnak a fejlesztésen?

Vay Gergely: Természetesen. A Szomjoltó 1-es málhaterét szeretnénk fejleszteni, hogy nagyobb rendezvények ital ellátását is gond nélkül vállalni tudjuk. Jelenleg erre a Szomjoltó 2-es a legalkalmasabb. Emellett tervben van egy új kocsi beszerzése is, de erről még nem szeretnék elárulni részleteket. Annyit azért mondhatok, hogy egy hihetetlenül gyönyörű tűzoltóautó beszerzése van folyamatban. Emellett a szolgáltatásainkat is szeretnénk bővíteni habparty-k szervezésével is, ehhez azonban még technikai fejlesztések szükségesek.

Pénzcentrum:Említette, hogy partnere vidéki vállalkozó. Ezek szerint az egész ország területén nyújtanak szomjoltósági szolgáltatásokat?

Vay Gergely:
Igen, de nem csupán ő, akár én is megyek vidékre. Fiatalos vállalkozásunk igyekszik minden igényt kielégíteni, és úgy érzem eléggé nyitottak és rugalmasak is vagyunk.

Pénzcentrum:
Külföldön, vagy a régióban létezik hasonló kezdeményezés?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Vay Gergely: Igen, hallottunk már róla, hogy külföldön vannak olyan vállalkozások, amelyek hasonló szolgáltatásokat nyújtanak a bulizni vágyóknak.

Pénzcentrum:Mi volt a legkülönlegesebb kérés, amellyel találkoztak?

Vay Gergely: Mivel még csupán néhány hónapja működik a vállalkozás, ezért inkább túlerőben vannak a szokványos kérések. Persze azért volt már, hogy azt kérték, szirénázva érkezzen egy esküvőre a kocsi, vagy például az autó tetejére diszkós pultot telepítettünk a látvány és a hangulat fokozására.

Leánybúcsúk esetén gyakran fordul elő, hogy a hölgyek megkérdezik, a sofőr vetkőzik-e, azonban ilyen szolgáltatást nem nyújtunk.

Pénzcentrum:
Tipikusan milyen eseményekkor veszik igénybe az Önök szolgáltatásait?

Vay Gergely: Igen gyakori a legénybúcsú, leánybúcsú, az esküvői megjelenés, de szoktak minket hívni születésnapi meglepetésként is. Igény szerint kirándulásokra is bérbe vehető az autó, hiszen amellett, hogy hihetetlen élmény vele utazni, a költségek is több felé oszlanak. Sokak számára elérhetetlen álom volt korábban, hogy egy igazi tűzoltóautóban utazzanak. Mi szeretnénk ezt az élményt igenis elérhető áron kínálni. és a megrendelésekből úgy tűnik sikerül is.

Úgy érzem, hogy az általunk nyújtott szolgáltatások elég újdonságnak hatnak. Az igazat megvallva nem tudok betelni a járókelők csodálkozó és elismerő pillantásaival sem. Ilyenkor persze nagyon büszkének is érzem magamat. És bár nagyon mesze még a befektetés megtérülése, de hiszek abban, hogy jó dolgot csinálok, és érdemes volt belevágnom abba, amiről több éven keresztül álmodoztam.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm