Ilyet még nem láttál: szirénázó tűzoltóautó az esküvőn

Pénzcentrum
2008. szeptember 5. 05:55

Új csillag jelent meg a hazai kkv-k egén, üde színfoltként jellemezhetjük azt a vállalkozót, aki egyedülálló ötletével alapította meg vállalkozását idén tavasszal. A siker pedig nem maradt el, Vay Gergelyt kérdeztük a Szomjoltóságról.

Pénzcentrum:Mióta működik a Szomjoltóság, s honnan jött az ötlet?

Vay Gergely: Az ötlet még három évvel ezelőtt pattant ki a fejemből, a megvalósítás azonban az idei évig váratott magára. Régen is rajongtam a régi tűzoltóautókért, valamint szerettem bulizni is, így magától értetődő volt, hogy mibe kell fektetnem, csak az anyagiak nem álltak rendelkezésre.

Végül áprilisban sikerült megvennem az első tűzoltóautómat, amelyet egyébként egy vidéki tűzoltóságtól szereztem be. Ezt követte az autó átalakítása, engedélyezések, műszaki vizsgáztatás, és a többi procedúra. Főállásban a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon dolgozom szerparancsnoki beosztásban. Mivel magam is tűzoltó vagyok, így a vidéki kollegák segítségével könnyebb rátalálni a kiselejtezésre szánt tűzoltóautókra.

Pénzcentrum:Úgy tudom két, tűzoltóautójuk van. Honnan van a másik kocsi?

Vay Gergely: A másik kocsi egy vidéki vállalkozó tulajdonában van. Ő pontosan 2 évvel ezelőtt vette meg a tűzoltóautót, majd vendéglátós kocsit csinált belőle. Így a Szomjoltóság egyelőre két autóval riasztható rendezvények étel és ital ellátására, valamint party kocsikázásra.

Pénzcentrum:
Mennyien férnek be egy kocsiba?

Vay Gergely: Az én tulajdonomban lévő kocsi összesen 9 főt tud vinni, elől ül a sofőr és még egy személy, hátul pedig heten foglalhatnak helyet egymással szemben. A kocsiban utazók maguknak csapolhatnak sört, de van minibár, hifi és hangulatvilágítás is. Igény esetén pókerasztalt is tudunk beszerelni.

Pénzcentrum:Gondolkodnak a fejlesztésen?

Vay Gergely: Természetesen. A Szomjoltó 1-es málhaterét szeretnénk fejleszteni, hogy nagyobb rendezvények ital ellátását is gond nélkül vállalni tudjuk. Jelenleg erre a Szomjoltó 2-es a legalkalmasabb. Emellett tervben van egy új kocsi beszerzése is, de erről még nem szeretnék elárulni részleteket. Annyit azért mondhatok, hogy egy hihetetlenül gyönyörű tűzoltóautó beszerzése van folyamatban. Emellett a szolgáltatásainkat is szeretnénk bővíteni habparty-k szervezésével is, ehhez azonban még technikai fejlesztések szükségesek.

Pénzcentrum:Említette, hogy partnere vidéki vállalkozó. Ezek szerint az egész ország területén nyújtanak szomjoltósági szolgáltatásokat?

Vay Gergely:
Igen, de nem csupán ő, akár én is megyek vidékre. Fiatalos vállalkozásunk igyekszik minden igényt kielégíteni, és úgy érzem eléggé nyitottak és rugalmasak is vagyunk.

Pénzcentrum:
Külföldön, vagy a régióban létezik hasonló kezdeményezés?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Vay Gergely: Igen, hallottunk már róla, hogy külföldön vannak olyan vállalkozások, amelyek hasonló szolgáltatásokat nyújtanak a bulizni vágyóknak.

Pénzcentrum:Mi volt a legkülönlegesebb kérés, amellyel találkoztak?

Vay Gergely: Mivel még csupán néhány hónapja működik a vállalkozás, ezért inkább túlerőben vannak a szokványos kérések. Persze azért volt már, hogy azt kérték, szirénázva érkezzen egy esküvőre a kocsi, vagy például az autó tetejére diszkós pultot telepítettünk a látvány és a hangulat fokozására.

Leánybúcsúk esetén gyakran fordul elő, hogy a hölgyek megkérdezik, a sofőr vetkőzik-e, azonban ilyen szolgáltatást nem nyújtunk.

Pénzcentrum:
Tipikusan milyen eseményekkor veszik igénybe az Önök szolgáltatásait?

Vay Gergely: Igen gyakori a legénybúcsú, leánybúcsú, az esküvői megjelenés, de szoktak minket hívni születésnapi meglepetésként is. Igény szerint kirándulásokra is bérbe vehető az autó, hiszen amellett, hogy hihetetlen élmény vele utazni, a költségek is több felé oszlanak. Sokak számára elérhetetlen álom volt korábban, hogy egy igazi tűzoltóautóban utazzanak. Mi szeretnénk ezt az élményt igenis elérhető áron kínálni. és a megrendelésekből úgy tűnik sikerül is.

Úgy érzem, hogy az általunk nyújtott szolgáltatások elég újdonságnak hatnak. Az igazat megvallva nem tudok betelni a járókelők csodálkozó és elismerő pillantásaival sem. Ilyenkor persze nagyon büszkének is érzem magamat. És bár nagyon mesze még a befektetés megtérülése, de hiszek abban, hogy jó dolgot csinálok, és érdemes volt belevágnom abba, amiről több éven keresztül álmodoztam.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?