1 °C Budapest

Ez itt a vég: már kocsmába sem járnak az angolok

2009. július 30. 16:11

Mélyértelmű áttételeket produkál a válság Nagy-Britanniában: az idei évben több sör kerül majd a britekbe a szupermarketek és egyéb közértek polcairól, mint a híres pubok sörcsapjaiból.

Ahogy a britek jövedelme megcsappant, a kiadásaik pedig nőttek a válság hatására, egyre többen döntenek úgy, hogy a nehéz nap után megérdemelt sörüket inkább az otthoni kanapén fogyasztják el és nem a barátokkal a kocsmában. A szupermarketben vásárolt sörök előretörése azonban drasztikusan visszavetette a kocsmák forgalmát: hetente 52 egység zár be a szigetországban.

A Nielsen legújabb felmérése szerint csak májusban 11 százalékkal esett vissza a sörfogyasztás éves szinten a kocsmákban. Borból 9, felesből 8 százalékkal fogyott kevesebb, mint egy évvel korábban. Az éttermekben és kocsmákban a söreladások a teljes forgalom 58 százalékáért felelősek, el lehet képzelni, mekkora veszélyt jelent a vendéglátósok számára, ha a britek otthon maradnak sörözni.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem