Rubik-kocka után Rubik-gömb: hamarosan a boltokban a 360!

2009. július 6. 18:02

A jövő héten kerül a játékboltok polcaira Rubik Ernő legújabb találmánya, a 360 névre keresztelt logikai játék. Elsőként a brit üzletek árusítják a terméket, de hamarosan hazánkban is elérhető lesz az új játék.

A 360 egy átlátszó gömb - amiben a Rubik-kocka ötletéből kiindulva - hat színes golyó található. A játékosnak ezeket a golyókat kell a megfelelő színű külső gömbökbe varázsolni úgy, hogy mindegyik a helyén maradjon, de közben a meglévők közül nem lehet mindegyiket rögzíteni.

Rubik 360

A 64 éves magyar professzor újabb fejtörővel állt a világ elé azok után, hogy a Rubik-kockából eddig mintegy 350 millió darabot értékesítettek világszerte. A 360 első ránézésre egy könnyű játéknak tűnik, ahol a golyókat kell a megfelelő helyre rázogatni, a látszat azonban csak.

Igaz, hogy nem kell hozzá elem, vagy csatlakozó, a játékosnak annál inkább szüksége lesz leleményességre és ügyességre. Néhány igazán ravasz trükköt is be kell majd vetni a végső megoldáshoz.

A boltokban több ezer darabos előrendeléseket regisztráltak, az internetes oldalakon is óriási az érdeklődés a játék iránt. Az első napokban több ezer 360 találhat gazdára, a készletek pótlásán a gyártó folyamatosan dolgozik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Kíváncsian várjuk, hogy a 360 képes lesz-e megismételni a Rubik-kocka sikerét, ami rövid időn belül a világ legkeresettebb játékává vált.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35