0 °C Budapest

Rubik-kocka után Rubik-gömb: hamarosan a boltokban a 360!

2009. július 6. 18:02

A jövő héten kerül a játékboltok polcaira Rubik Ernő legújabb találmánya, a 360 névre keresztelt logikai játék. Elsőként a brit üzletek árusítják a terméket, de hamarosan hazánkban is elérhető lesz az új játék.

A 360 egy átlátszó gömb - amiben a Rubik-kocka ötletéből kiindulva - hat színes golyó található. A játékosnak ezeket a golyókat kell a megfelelő színű külső gömbökbe varázsolni úgy, hogy mindegyik a helyén maradjon, de közben a meglévők közül nem lehet mindegyiket rögzíteni.

Rubik 360

A 64 éves magyar professzor újabb fejtörővel állt a világ elé azok után, hogy a Rubik-kockából eddig mintegy 350 millió darabot értékesítettek világszerte. A 360 első ránézésre egy könnyű játéknak tűnik, ahol a golyókat kell a megfelelő helyre rázogatni, a látszat azonban csak.

Igaz, hogy nem kell hozzá elem, vagy csatlakozó, a játékosnak annál inkább szüksége lesz leleményességre és ügyességre. Néhány igazán ravasz trükköt is be kell majd vetni a végső megoldáshoz.

A boltokban több ezer darabos előrendeléseket regisztráltak, az internetes oldalakon is óriási az érdeklődés a játék iránt. Az első napokban több ezer 360 találhat gazdára, a készletek pótlásán a gyártó folyamatosan dolgozik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Kíváncsian várjuk, hogy a 360 képes lesz-e megismételni a Rubik-kocka sikerét, ami rövid időn belül a világ legkeresettebb játékává vált.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem