Ellopták Picasso rajzfüzetét - valaki jól keres a válságon

2009. június 9. 17:48

Eltűnt a párizsi Picasso-múzeumból a híres művész egyik rajzfüzete, mely 33 rajzocskát tartalmazott. A relikvia értéke olyan nyolcmillió euró, vagyis 2,25 milliárd forint lehet.

A lopást kedden délután fedezték fel, ám a bűntény pontos dátuma egyelőre nem ismert, mint ahogy az elkövetés módszere sem. A párizsi Picasso-múzeum a város Marais negyedében, egy XVII. századi házában található: a spanyol zseni több mint 250 festménye és 1 500 rajza található meg itt. Az időzítés meglehetősen precíz volt, hiszen az épületet épp az idén nyáron zárják majd be, hogy mindegy két évnyi munka és 20 millió euró ráfordítása után még megfelelőbb kiállítási tere lehessen a XX. század egyik legnagyobb művészének.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm