28 °C Budapest

Zöld áruházat épített a Tesco, de az se jó

2009. június 8. 15:02

A Tesco megnyitotta első "zöld" áruházát a skóciai , amely 70 százalékkal kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után, mint egy hasonló méretekkel rendelkező, három évvel ezelőtt épült iroda.

A Tesco skóciai igazgatója, Doug Wilson szerint az új épület induló költsége lényegesen magasabb, mint egy hasonló, hagyományos áruházé. A szupermarket fa vázra épült a "hagyományos" fém helyett, több szerepet kapott benne a természetsen napfény, és saját maga számára energiát is termel. A Tesco várakozásai szerint a környezetbarát áruházak több vásárlót vonzanak majd - egyrészt azokat, akiknek a környezettudatosság fontos kérdés, másrészt azokat, akik barátságosabb vásárlókörnyezetben szeretnék megejteni a heti bevásárlást.

Az áruházban 200 új munkahelyet is teremtettek, ami lökést adhat a helyi gazdaságnak, ám az önkormányzat illetékesei mégsem örültek. A BBC tudósítása szerint a Dumfries-i hivatalban amiatt aggódnak, hogy az új, városszéli áruházak még több, helyiek által működtetett belvárosi kisbolt működését teszik lehetetlenné. A Dumfries-i kiskereskedelmi szövetség elnöke Rab Smith szerint az amerikai példát kellene követni, mely meghatározza, hány áruház települhet egy városka határába.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?