17 °C Budapest

Zöld áruházat épített a Tesco, de az se jó

2009. június 8. 15:02

A Tesco megnyitotta első "zöld" áruházát a skóciai , amely 70 százalékkal kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után, mint egy hasonló méretekkel rendelkező, három évvel ezelőtt épült iroda.

A Tesco skóciai igazgatója, Doug Wilson szerint az új épület induló költsége lényegesen magasabb, mint egy hasonló, hagyományos áruházé. A szupermarket fa vázra épült a "hagyományos" fém helyett, több szerepet kapott benne a természetsen napfény, és saját maga számára energiát is termel. A Tesco várakozásai szerint a környezetbarát áruházak több vásárlót vonzanak majd - egyrészt azokat, akiknek a környezettudatosság fontos kérdés, másrészt azokat, akik barátságosabb vásárlókörnyezetben szeretnék megejteni a heti bevásárlást.

Az áruházban 200 új munkahelyet is teremtettek, ami lökést adhat a helyi gazdaságnak, ám az önkormányzat illetékesei mégsem örültek. A BBC tudósítása szerint a Dumfries-i hivatalban amiatt aggódnak, hogy az új, városszéli áruházak még több, helyiek által működtetett belvárosi kisbolt működését teszik lehetetlenné. A Dumfries-i kiskereskedelmi szövetség elnöke Rab Smith szerint az amerikai példát kellene követni, mely meghatározza, hány áruház települhet egy városka határába.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?