Tesco: megdöbbentő lépés Angliában, 25%-os drágulás az építésben

2009. június 1. 09:01

Rendkívüli lépésre készül a Tesco. A brit áruházlánc olyan hipermarketet épít, amely teljesen környezetbarát, és a lehető legkevesebb károsanyag-kibocsátással működik. Az új technológia azonban nem olcsó...

A Tesco Nagy-Britanniában, a több mint ezer éves múltra visszatekintő Ramsey városában építi első, teljes mértékben környezetbarát üzletét.

Az áruházlánc "zero-carbon", azaz nulla károsanyag-kibocsátással működő boltot szeretne létrehozni. Az üzlet külsőleg teljesen megegyezik majd egy átlagos Tescoval, azonban az építéshez használt fő alapanyag a fa lesz, a fűtéshez és a működéshez szükséges energiát pedig napelemek és geotermikus rendszerek segítségével nyerik.

A hírek szerint ezek az "extrák" 25 százalékkal megnövelik az építés költségeit, de a Tesco menedzsmentje úgy látja, hosszú távon mindenképp megéri a beruházás. Sir Terry Leahy, a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi láncnak vezérigazgatója szerint ez is azt bizonyítja, hogy a Tesco valóban harcol a széndioxid-kibocsátás visszaszorítása ellen.

A Tesco nem az egyetlen áruházlánc, amely figyel a "zöld" működésre. A szigetországban ugyanis - a tudatos vásárlás elterjedésével- a vevők számára egyre fontosabb, hogy környezetbarát képet mutasson kedvenc áruházuk.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem