15 °C Budapest

Tesco: megdöbbentő lépés Angliában, 25%-os drágulás az építésben

2009. június 1. 09:01

Rendkívüli lépésre készül a Tesco. A brit áruházlánc olyan hipermarketet épít, amely teljesen környezetbarát, és a lehető legkevesebb károsanyag-kibocsátással működik. Az új technológia azonban nem olcsó...

A Tesco Nagy-Britanniában, a több mint ezer éves múltra visszatekintő Ramsey városában építi első, teljes mértékben környezetbarát üzletét.

Az áruházlánc "zero-carbon", azaz nulla károsanyag-kibocsátással működő boltot szeretne létrehozni. Az üzlet külsőleg teljesen megegyezik majd egy átlagos Tescoval, azonban az építéshez használt fő alapanyag a fa lesz, a fűtéshez és a működéshez szükséges energiát pedig napelemek és geotermikus rendszerek segítségével nyerik.

A hírek szerint ezek az "extrák" 25 százalékkal megnövelik az építés költségeit, de a Tesco menedzsmentje úgy látja, hosszú távon mindenképp megéri a beruházás. Sir Terry Leahy, a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi láncnak vezérigazgatója szerint ez is azt bizonyítja, hogy a Tesco valóban harcol a széndioxid-kibocsátás visszaszorítása ellen.

A Tesco nem az egyetlen áruházlánc, amely figyel a "zöld" működésre. A szigetországban ugyanis - a tudatos vásárlás elterjedésével- a vevők számára egyre fontosabb, hogy környezetbarát képet mutasson kedvenc áruházuk.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?