16 °C Budapest

Közös megegyezzéssel távozik az Allianz Bank vezére

Pénzcentrum
2009. május 7. 11:22

Új vezérigazgató irányítja 2009. május 16-ától az Allianz Bank Zrt.-t Hegyi Gábor, az eddigi vezérigazgató-helyettes személyében. Farkas Ádám, a társaság eddigi elnök-vezérigazgatója közös megegyezéssel távozik a cégcsoporttól.

Hegyi Gábor 1999. óta dolgozik a nemzetközi Allianz-csoport kötelékében. 2003. óta az Allianz AG közép-kelet-európai leányvállalatainak banki, nem-életbiztosítási, nyugdíjpénztári és vagyonkezelési felügyeletét irányította, majd 2005 októberétől az Allianz Hungária Biztosítónál az Allianz Bank megalapítását célzó projekt vezetője lett. Az Allianz Bank megalapítása, 2006 márciusa óta a társaság vezérigazgató-helyetteseként dolgozik.

A leköszönő Farkas Ádám 2006 márciusától irányította az Allianz Bank létrehozását, ami a 2006. októberi sikeres indulással egy új, a piacvezető biztosítói csoportba integrált széles körű szolgáltatási palettával rendelkező kereskedelmi bank megjelenését jelentette a hazai piacon.

"Farkas Ádám rendkívül sokat tett azért, hogy az Allianz az egyik vezető pénzügyi szolgáltatóvá váljon Magyarországon. Utódjának több mint százezer ügyféllel rendelkező, dinamikus fejlődés alatt álló kereskedelmi bankot hagy örökül" - jelentette ki Kisbenedek Péter, az Allianz Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója, és Farkas Ádámnak hasonlóan sikeres projekteket kívánt további pályafutása során.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?