20 °C Budapest

Kokain, heroin, fű: a nagy üzletek a Tesco-parkolóban köttetnek!

2009. április 7. 05:38

Pórul jártak azok a drogdílerek, akik a tömeget kihasználva a városi bevásárlóközpontok parkolóit használták terítésre. A bűnüldöző szervek titkos ügynökei fokozatosan beépültek az üzletbe, a kishalaknak számító elkövetők már rács mögött is vannak. A brit Cambridge városának rendőrsége a lakosság segítségére is számít a szálak felgöngyölítése során.

A terjesztők között akadtak fiatalkorú elkövetők is, akik szintén elzárásra, de rövidebb büntetésre számíthatnak. A fiatalok könnyen elvegyültek a vásárlók tömegében, majd pillanatok leforgása alatt megkötötték az üzletet a fogyasztókkal.

Az egyik elkövetőnél több halálos adagnak megfelelő heroin és kokaint, valamint egyéb tudatmódosító szereket találtak. A rendőrség beépített embereinek segítségével bűnelkövetés közben csaptak le a kábítószer-terjesztőkre a helyi Aldi és Tesco parkolójában, de a jelek szerint csak a kishalak akadtak horogra.

A rendőrség felkérte a lakosságot, hogy amint valamilyen gyanús cselekményt látnak a parkolóban, jelentsék azt a megadott segélyvonalon a bűnüldöző szervek felé. A rendőrtiszt szerint az eddigi eredmények üzenetnek sem utolsóak, aki a városban drogot akar terjeszteni, az rövidesen a rácsok mögött találja magát. Az elkövetők a hatályos jogszabályok szerint akár 5 évet is kaphatnak.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?