24 °C Budapest

Kokain, heroin, fű: a nagy üzletek a Tesco-parkolóban köttetnek!

2009. április 7. 05:38

Pórul jártak azok a drogdílerek, akik a tömeget kihasználva a városi bevásárlóközpontok parkolóit használták terítésre. A bűnüldöző szervek titkos ügynökei fokozatosan beépültek az üzletbe, a kishalaknak számító elkövetők már rács mögött is vannak. A brit Cambridge városának rendőrsége a lakosság segítségére is számít a szálak felgöngyölítése során.

A terjesztők között akadtak fiatalkorú elkövetők is, akik szintén elzárásra, de rövidebb büntetésre számíthatnak. A fiatalok könnyen elvegyültek a vásárlók tömegében, majd pillanatok leforgása alatt megkötötték az üzletet a fogyasztókkal.

Az egyik elkövetőnél több halálos adagnak megfelelő heroin és kokaint, valamint egyéb tudatmódosító szereket találtak. A rendőrség beépített embereinek segítségével bűnelkövetés közben csaptak le a kábítószer-terjesztőkre a helyi Aldi és Tesco parkolójában, de a jelek szerint csak a kishalak akadtak horogra.

A rendőrség felkérte a lakosságot, hogy amint valamilyen gyanús cselekményt látnak a parkolóban, jelentsék azt a megadott segélyvonalon a bűnüldöző szervek felé. A rendőrtiszt szerint az eddigi eredmények üzenetnek sem utolsóak, aki a városban drogot akar terjeszteni, az rövidesen a rácsok mögött találja magát. Az elkövetők a hatályos jogszabályok szerint akár 5 évet is kaphatnak.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem