Elképesztő Auchan-hadjárat! Napóleon nyomdokaiba lépett az áruházlánc!

Pénzcentrum
2009. március 13. 05:38

A francia tulajdonban lévő Auchan globális bővítési terveiben előkelő helyen szerepel az orosz piacok meghódítása. A hipermarket jelenleg 33 egységet üzemeltet a legnagyobb orosz városokban, a hálózatot 6 új egységgel kívánják bővíteni 2009-ben.

Az elsősorban a nagyvárosokat megcélzó bővítési terv kiszemelt célpontjai között a hagyományoknak megfelelően Moszkva és Szentpétervár kiemelt szerepet játszik, de az 1,1 millió lakosú Omszk és az 1,2 milliós lélekszámú Szamara városa is Auchan hipermarkettel gazdagodhat.

Bővít az Auchan Oroszországban (Forrás: planetretail.net)

Az új bevásárlóközpontok az Auchan sztenderdnek megfelelően átlagosan 10-13 ezer négyzetméter közötti alapterületűek lesznek. A lánc jelenleg körülbelül 640 saját márkás terméket kínál az áruházak pocain, a statisztikák szerint 2008-ban a saját márkák értékesítéséből származott a teljes árbevétel 10 %-a.

Ezek a termékek általában 15-30 %-kal olcsóbbak, mint az azonos minőséget képviselő márkanévvel ellátott árucikkek. A cég szóvivője szerint a saját márkás termékek 70 %-át Oroszországban állítják elő. Napóleonnak beletört a bicskája az oroszországi invázióba, az Auchan a jelek szerint nagyobb sikerrel jár a keleti fronton.

Az Auchan-t 1961-ben alapították Franciaországban, mára a világ 12 országában van jelen és közel 175 ezer munkavállalót foglalkoztat. Hazánkban 1998-ban Budaörsön nyitották első egységüket, jelenleg 12 Auchan található az országban.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?