16 °C Budapest

Ezer tonna német szemetet kerülgetünk még mindig!

Pénzcentrum
2009. április 23. 10:30

Az illegálisan behordott német szemét negyede, ezer tonna hulladék még ma is itt van az országban, amit Kiskunmajsa, Jászszentlászló, Pirtó, Kerekegyháza és Délegyháza lakói kerülgetnek, igaz, a szaktárca azt ígéri, legkésőbb az idei nyárra eltüntetik a szemetet. Három év kellett az összesen 4100 tonna hulladék felszámolásához.

Az első német hulladékszállítmány 2006 novemberében Pirtóra érkezett, ahol egy tanya udvarán fedeztek fel. Nagy Ferenc, a település polgármestere mindent megtett, hogy a szemetet elvigyék, azonban csak egyik helyről a másikra hurcolták át a bálákat, amiből 180 még most is ott virít a falu határától ötszáz méterre lévő tanya udvarán - alig egy kilométerre a védett ősborókástól.

A szeméthalomról a sajtó és a televízió is beszámolt, 2007 augusztusában a halasi tévé munkatársát a szemetet őrzők megkergették, autója üvegét betörték, és még szabálysértési eljárást is indítottak ellene, mert menekülés közben telefonált, és nem kapcsoltba be biztonsági övét, az eljárást azonban időközben megszüntették ellene.

A szemetet egyelőre nem hordja a szél, de a polgármester szerint erre is sor kerülhet. Nagy Ferenc arról is hallott, hogy állítólag az idei télen a bálák darabját háromezer forintért árulta a tanya tulajdonosa tüzelőnek.

A Baden-Württembergből és Bajorországból illegálisan behozott 4100 tonna hulladék háromnegyedét már visszaküldtük a feladónak, akik azt saját költségükön szállították vissza - mondta a környezetvédelmi minisztérium sajtóirodája. Ma a hulladéknak már csak a negyede, mintegy 1000 tonna maradt kilenc magyarországi telephelyen.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Öt helyről (Kiskunmajsa, Jászszentlászló, Pirtó, Kerekegyháza és Délegyháza) a zöldhatóságoknak azonban nem sikerült kikényszeríteniük az önkéntes teljesítést, így a hulladékbálákat elégetik. A sajtóiroda tájékoztatása szerint nyárra valamennyi illegálisan behozott németországi eredetű hulladék eltűnhet az ország településeiről.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?