25 °C Budapest

Mindenki odavan érte, mégis megásták a sírját

Pénzcentrum
2009. április 22. 14:00

A technika fejlődésével manapság az emberek többsége az elektronikus csatornákat használja a kommunikáció során. A régi mesterségekhez hasonlóan rövidesen eltűnhet a föld színéről a levélírás művészete. Az e-mail és az sms egyszerűsége és gyorsasága kiölte az emberekből a levélírás iránti vágyat, feleslegessé téve azt, amit korábban művészi szinten műveltek.

Gondoljunk csak a történelem nagyjainak a levelezéseire, vagy a matematikusok heteken át tartó csörtéire. Mi lett volna ezekből, ha e-maileznek, fennmaradt volna egyáltalán bármi is ezekből a történelmi jelentőségű írásokból az utókor számára?

A levelezőlapok és a képeslapok hanyatlása és bukása jól mérhető a postai forgalom csökkenésén keresztül. Az elektronikus levelezés és az sms robbanásszerű terjedésével egy felmérés szerint mélyrepülésben van a kézzel írott levelezés. A levélírásról az idősebb korosztály is leszokóban van, az 50 év feletti válaszadók fele nem adott fel levelet, vagy képeslapot az elmúlt egy évben.

A klasszikus szerelmeslevelek száma is jelentősen csökkent, pedig egy kézzel írott szerelmeslevélből sokkal több szeretet árad, mint egy szívecskékkel tarkított e-mailből. A gyorsaság és az egyszerűség tekintetében nem veheti fel a versenyt az elektronikus csatornákkal a levélírás, de sokkal közvetlenebb és mélyebb lehet annál.

A kézzel írott levelek sokkal hatásosabbak lehetnek, míg egy e-mail egy kattintással törölhető és már el is van felejtve. A levelezés az emberi kapcsolatok ápolásának az egyik legkiválóbb formája, amennyiben nem azonnal akarunk valakivel egy gyors hírt tudatni. Táviratok helyett ma már sms-t küldenek a neves események alkalmával, a mobil és az internet korában felnőtt generációk el sem sajátítják a levélírás művészetét.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A felmérés szerint a nyaralók ötöde küld képeslapot a nyaralásról, sokak számára macerás a képeslap megvásárlása, megírása és feladása. Inkább küldenek egy sms-t és le van tudva a nyári üdvözlet. Érdekes, hogy miközben az évek során a képeslapok forgalma a töredékére csökkent, a válaszadók többsége imád képeslapot kapni!

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem