16 °C Budapest

Tovább csökkenhetnek a roaming díjak - jövőre már az sms is olcsóbb lesz

Pénzcentrum
2008. július 15. 11:00

Viviane Reding, az EU telekommunikációs biztosa idén februárban arra szólította fel az európai mobilszolgáltatókat, hogy csökkentsék a külföldről küldött szöveges üzenetek díját az akkori 29 centes átlagról (67 forint) 12 centre (27 forint), azonban az elmúlt hónapokban nem igazán aktivizálták magukat a mobilcégek ezen a téren. Jövőre ezért törvényileg kívánják szabályozni roaming smsezés díjszabását.

A nemzeti telekommunikációs cégeket felügyelő szervekből álló European Regulators Group (ERG) adatai szerint február óta mindössze fél centtel, vagyis 28,5 centre csökkent a külföldi szöveges üzenetek küldésének díja, ezért a Bizottság elhatározta, hogy törvényi lépéseket tesz a fogyasztói árak 11-15 cent (25-34 forint) közé szorítására.

Emellett a szolgáltatók közötti, nagykereskedelmi árakat is szabályozni kívánja, aminél az ERG 4-8 cent (9-18 forint) körüli díjat tart elfogadhatónak.

A Bizottság várhatóan ősszel fogja a törvényjavaslatot a Parlament elé terjeszteni, ami ezért legkorábban jövő júliusban léphet hatályba.

A következő lépés a nemzetközi adat-roaming, vagyis a külföldi mobil-internet használat díjainak szabályozása lehet, mivel ezen a téren is jóval magasabb díjakat vetnek ki a szolgáltatók, mint amennyit azok költsége indokolna.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?