16 °C Budapest

Szétzilálja a házasságot a gyermekáldás?

2009. április 14. 16:55

Minden házaspár tudja jól, hogy egymásra figyelni, csak egymással foglalkozni mennyivel nehezebb, ha megszületik az első gyerek. Kutatók most számokkal is alátámasztották az elméletet. Egy nyolc éven át tartó kísérletsorozat során a párok 90 százaléka tapasztalta, hogy a szülés után a házasságuk nem olyan kielégítő, mint korábban volt.

Persze egyes párok gyermek nélkül is a házassági élet minőségének romlásáról panaszkodtak, azonban a gyermekáldás a felmérés szerint ebből a szempontból inkább átok volt, hiszen felgyorsította az elidegenedés folyamatát.

Korábban, 2006-ban egy ettől független kutatás már kimutatta, hogy a szülők gyakran lehangoltabbak, mint a gyermektelen házaspárok. Az akkori eredmények szerint a probléma részben a modernitással függ össze, hiszen a szülők kevesebb segítséget kapnak manapság az idősebb generációktól, mint korábban.

Meglepetésre azok a párok, akik korábban már együtt éltek, nehezebben élték meg a gyermekáldást, mint azok, akik csak a házasság után költöztek össze. Az elvált vagy csonka családból származó párok szintén nehezebben viselték az új jövevényt.

Természetesen vannak családok, akiknek házassága csak erősebbé vált a gyermek(ek) születése után. Ők viszont egyrészt hosszabb házasságra számíthatnak, másrészt viszont az átlag feletti jövedelemmel rendelkeztek.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkor rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm