Csőcselék a Tesco mellett: a szesztilalom lehet a megoldás!

2009. április 2. 05:38

"Miután a Tesco bezár a környékünket az utcán portyázó ittas személyek, hangoskodás, káromkodás, szemetelés és rendetlenség jellemzi. Betelt nálunk a pohár és nincs más választásunk, mint az önkormányzathoz fordulni!" - panaszkodott az egyik észak-angol kisváros lakója.

A Tesco a közelmúltban egy kérelmet nyújtott be az önkormányzat felé, melyben a szeszesitalok árusítási idejének meghosszabbítását szeretnék elérni. Az önkormányzat a jövő héten hoz döntést arról, hogy a jelenlegi reggel 8-tól este 9-ig tartó időszakot kiterjesztheti-e az áruház a reggel 6-tól este 11-ig terjedő időszakra. A környékbeli lakók már most jelezték, hogy a kérelem jóváhagyása esetén azonnal fellebbezést fognak benyújtani.

"A környéken a jelenlegi állapotok is elkeserítőek, a zaj elviselhetetlen, az utcákon egyre rosszabb a közbiztonság, mi lesz itt, ha este 11-ig ihat majd a csőcselék? Az idősebb lakóknak már nem bírja az idegrendszere az állandó feszültséget." - mondta a környékbeli lakók képviselője.

A Tesco jelezte, hogy együttműködést kezdeményez a rendőrséggel és más helyi rendészeti szervekkel. Amint probléma merül fel, vagy panasz érkezik az áruház felöl érkező személyekre, azonnal bejelentést tesznek a rendőrségre, akik sürgősen kiküldenek egy járőrkocsit a helyszínre. A Tesco szóvivője szerint számukra is fontos a környékbeli lakók nyugalma.

A szigetországban rövid időn belül három esetben is büntetést róttak ki az áruházláncra, mivel kiskorú vásárlóknak adtak el szeszesitalokat. A Tesco az ilyen esetek elkerülése érdekében új rendszert dolgozott ki, melynek köszönhetően nagyobb hatékonysággal tudják majd kiszűrni az alkoholos italokat vásárló kiskorúakat.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?