24 °C Budapest

Csőcselék a Tesco mellett: a szesztilalom lehet a megoldás!

2009. április 2. 05:38

"Miután a Tesco bezár a környékünket az utcán portyázó ittas személyek, hangoskodás, káromkodás, szemetelés és rendetlenség jellemzi. Betelt nálunk a pohár és nincs más választásunk, mint az önkormányzathoz fordulni!" - panaszkodott az egyik észak-angol kisváros lakója.

A Tesco a közelmúltban egy kérelmet nyújtott be az önkormányzat felé, melyben a szeszesitalok árusítási idejének meghosszabbítását szeretnék elérni. Az önkormányzat a jövő héten hoz döntést arról, hogy a jelenlegi reggel 8-tól este 9-ig tartó időszakot kiterjesztheti-e az áruház a reggel 6-tól este 11-ig terjedő időszakra. A környékbeli lakók már most jelezték, hogy a kérelem jóváhagyása esetén azonnal fellebbezést fognak benyújtani.

"A környéken a jelenlegi állapotok is elkeserítőek, a zaj elviselhetetlen, az utcákon egyre rosszabb a közbiztonság, mi lesz itt, ha este 11-ig ihat majd a csőcselék? Az idősebb lakóknak már nem bírja az idegrendszere az állandó feszültséget." - mondta a környékbeli lakók képviselője.

A Tesco jelezte, hogy együttműködést kezdeményez a rendőrséggel és más helyi rendészeti szervekkel. Amint probléma merül fel, vagy panasz érkezik az áruház felöl érkező személyekre, azonnal bejelentést tesznek a rendőrségre, akik sürgősen kiküldenek egy járőrkocsit a helyszínre. A Tesco szóvivője szerint számukra is fontos a környékbeli lakók nyugalma.

A szigetországban rövid időn belül három esetben is büntetést róttak ki az áruházláncra, mivel kiskorú vásárlóknak adtak el szeszesitalokat. A Tesco az ilyen esetek elkerülése érdekében új rendszert dolgozott ki, melynek köszönhetően nagyobb hatékonysággal tudják majd kiszűrni az alkoholos italokat vásárló kiskorúakat.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem