Címke: áprilisi tréfa (9 cikk)

Pénzcentrum | 2009. április 2. 12:30

Lefoglalták Madoff palotáját, de semmire sem elég

A szövetségi nyomozó hatóságok elkezdték lefoglalni a világ legnagyobb csalójaként emlegetett Bernard Madoff ingó és ingatlan vagyonát, hogy abból kártalanítsák a becsapott befektetőket. Az eladásokból azonban a sikkasztott vagyon töredéke sem térül meg.

Pénzcentrum | 2008. július 11. 05:40

Képtelen adónemek: a pofátlanság határa!

A részvényárfolyamok szinte zuhannak, a magán-nyugdíjpénztárak teljesítménye siralmas, a kormány sem tud lassan saját magával sem kiegyezni, nem is beszélve az emelkedő élelmiszer, üzemanyag és energiaárakról. Ilyen gazdasági környezetben az ember már szinte alig tud valaminek örülni. De az biztosan mindenkinek mosolyt csal az arcára és megelégedéssel tölti el, ha egy sokáig közszájon forgó adónemet a végén mégsem tudnak bevezetni honatyáink...

Pénzcentrum | 2007. szeptember 10. 12:00

Hogyan nyerhetsz a lakáshiteleden? Új vizekre eveznek a bankok

Eljött az iskolakezdés ideje, a szeptember megérkeztével pedig újabb érdeklődési hullám tapasztalható a lakáspiacon. Most keresik az új otthont gyermekeik számára vagy kötik meg a szerződéseket azok, akik úgy vélik, a saját lakás hitelének törlesztése jobb befektetés, mint valakinek albérleti díjat fizetni.

Pénzcentrum | 2007. június 11. 05:55

Eladhatatlan új lakások: csak áprilisi tréfa?!

Az "eladhatatlan lakás" kifejezést már a használt lakások piacával kapcsolatban is nem létezőnek minősítették a szakemberek. Ennek függvényében már egyáltalán nem meglepő, hogy az újépítésű lakások esetében egyáltalán nem merülhet fel az értékesíthetőség kérdése. Bár a megfelelően megállapított ár itt is rendkívül fontos, nem ez az egyeletlen tényező, mely jelentős mértékben befolyásolja a döntést.

Pénzcentrum | 2007. február 22. 08:15

Gázáremelés: ez nem áprilisi tréfa lesz

Április 1-jén nem lesz "rendkívüli" gázáremelés, egy júliusi drágítás lehetőségét ugyanakkor nem zárták ki a szakemberek a GasCon 2007 konferencián.

Pénzcentrum | 2006. március 30. 15:45

Ápilis 1: Ennek már fele sem tréfa

Szombaton, április 1-jén délelőtt 11-kor kezdődik a Nagyházi Galéria 126. árverése, amely - és ez nem áprilisi tréfa - kamaraárverésként van számontartva, mégis sorszámot kapott, mint a "nagyok" Egyébként beférne közéjük a 280 tételével és a közel 16,5 millió forintos össz-kikiáltási árával. Ezért azoknak, akik még a Belvedere Szalon aznap délutáni árverésére is oda akarnak érni, igyekezniük kell.

Pénzcentrum | 2006. március 22. 12:00

Ez nem áprilisi tréfa lesz!

Április elsejétől, egy korábbi PM döntés miatt, jelentősen megdrágulhatnak az új életbiztosítások díjai. Ugyanis, a garantált hozamokat is jelentő technikai kamatláb 4 százalékról 2,9 százalékra mérséklődik. Korábbi tapasztalatokból kiindulva ez 15-20 százalékos díjnövekedést is eredményezhet, hacsak