Két éven belül már 3D-ben nézhetünk tévét!

2009. március 20. 16:59

Ha a nagy európai műsorszolgáltatók a kezdeményezés mögé állnak, akár már két éven belül megjelenhetnek az első három dimenziós televízióadások.

Technológiailag egy-két éven belül lehetővé válik a három dimenziós televíziózás, az igazi nagy áttöréshez azonban arra lenne szükség, hogy valamely tévétársaság felkarolja az ötletet - mondta Olivier Millies-Lacroix, az Eutelsat kereskedelmi igazgatója a SatExpo konferencián Rómában. "Úgy hiszem, a nézők részéről megvan az érdeklődés, ám a terméket a műsorszolgáltatóknak és a fizetős TV-társaságoknak kell majd kialakítaniuk" - tette hozzá.

Bár a három dimenziós mozifilmek régóta elkápráztatják a nézőket, a technológiát nem is olyan egyszerű átültetni az otthoni képernyőre. Ahhoz, hogy folyamatos 3D-s tévéadást produkáljunk, teljesen új gyártási folyamatokra van szükség, ráadásul a 3D-s videojelek gyártása továbbítása és megjelenítése egyelőre tele van technológiai buktatókkal.

Jó néhány brit tévétársaság már aktívan foglalkozik a három dimenziós adás technológiájával, köztük a BBC és a BSkyB is, a megvalósításig azonban még mind technológiai, mind kereskedelmi fejlesztésekre szükség lesz.

A BSkyB kutató-fejlesztő részlege folyamatosan fejleszti a terméket, melyet akár a standard Sky+ HD digitális boxszal is fogható lesz. A műsorok készítéséhez egyelőre nem áll rendelkezésre elegendő kamera, de a szolgáltató már karácsonykor bemutatta, mire képes, amikor a Gladiátorok showműsor aktuális adását leközvetítette 3D-ben, sőt a 3D-ben rögzítettek egy sor rögbi- és futballmeccset is, melyek összefoglalóit szintén három dimenzióban adták le.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 22. csütörtök
Gerzson
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm