Gorbacsov: Amerikának peresztrojkára van szüksége!

2009. március 13. 13:00

Amerikának sürgősen peresztrojkára, azaz társadalmi és gazdasági átalakításra van szüksége -mondta Mihail Szergejevics Gorbacsov. A volt pártfőtitkár a nyolcvanas évek végén már megcsinálta ugyanezt, igaz, a Szovjetunióban.

A volt szovjet vezér ezt a kijelentést egy amerikai előadásán tette: a közönség 10 percig, felállva tapsolt beszéde végén.

Ugyanakkor Gorbacsov úgy látja, Obama elnök javaslatai nagyobb hatással lesznek Amerikára, mint annak idején a peresztrojka volt a Szovjetunióra. Mindenesetre a Nobel-békedíjas szovjet pártfőtitkár sok sikert kívánt az elnöknek céljai eléréséhez.

Gorbacsov szerint Obama akkor került a Fehér házba, amikor az Egyesült Államok az az 1930-as évek óta a legsúlyosabb gazdasági helyzetben van. Ezeket a nehézségeket azonban -szerinte- nem tudja Amerika egyedül megoldani, globális méretű összefogásra van szükség.

Mihail Szergejevics Gorbacsov (Fotó: newprophecy.net)


Ezért egy újfajta világméretű gazdasági modellt kell felállítani, és döntő változások kellenek az IMF és a Világbank működési struktúrájában is. Úgy látja, túlságosan megnőtt a fölösleges fogyasztás, ezzel együtt szélesedett a szakadék a gazdagok és a szegények között.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Gorbacsov a napokban arról is beszélt, szerinte Putyin veszélyes a demokráciára, és miniszterelnöksége a legsötétebb kommunista időket idézi.

Mihail Szergejevics Gorbacsov 1985-től volt a kommunista párt főtitkára, később a Szovjetunió elnöke. Reformjai a hidegháború végéhez vezettek, és egyben a Szovjetunió Kommunista Pártjának fennhatóságának a végét is jelentették. Végül a Szovjetunió és a keleti blokk széthullását eredményezték.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?