2 °C Budapest

K&H gyógyvarázs: 3,3 MFt értékű műszer a SOTE Szemészeti Klinikájának!

2009. február 26. 15:45

Érzéstelenítés, altatás és a szem közvetlen érintése nélkül vizsgálhatják a kis betegeket a K&H gyógyvarázs program keretén belül elnyert készülékekkel. A gyermekegészségügyet támogató program ötödik alkalommal segítette a kisgyermekek gyógyulását karácsonykor is. A K&H Csoport az ügyfeleinek megajándékozására szánt összegből tavaly öt gyermekgyógyító intézménynek vásárolt műszereket, közülük 2 db összesen bruttó 3,3 millió forint értékű hordozható szemnyomásmérőt a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának. A K&H gyógyvarázs az indulás óta már több, mint 222 millió forint értékben 70 kórház, mentőszolgálat munkájához járult hozzá műszerekkel és orvosi berendezésekkel.

"Amikor 2004-ben elindítottuk a K&H gyógyvarázs programot, fő célkitűzésünk közt szerepelt, hogy a gyermekgyógyító intézmények orvosainak és ápolóinak mindennapi munkáját segítsük és támogassuk. Ismerve az egészségügyben fennálló nehéz helyzeteket és körülményeket - kezdve a korszerűtlen és öreg műszerparkoktól egészen az életmentéshez vagy éppen a fejlesztésekhez elengedhetetlen műszerek és eszközök hiányáig - fogalmazódott meg a program fő feladata: biztosítani a gyermekegészségügyben dolgozóknak a lehetőséget, hogy a megfelelő műszerezettség birtokában hozhassák meg okos döntéseiket annak érdekében, hogy a gyermekekből egészséges, teljes életet élő felnőttek válhassanak.

A kezdetektől fogva a pályázati keretösszeg mellett több forrásból és új elemekkel bővítve igyekszünk a rászorult intézményeket támogatni. Tavaly karácsonykor ötödik alkalommal határozott úgy a K&H Csoport, hogy ügyfelei megajándékozása helyett, további gyermekgyógyító intézményeket juttat műszerbeszerzési lehetőségekhez. A megajándékozott intézeteket a zsűri javaslata alapján a K&H gyógyvarázs éves pályázati programjára beérkezett pályázatok közül választottuk ki. Bízunk benne, hogy az elnyert korszerű műszerek segítségével a kisgyermekek a vizsgálatokat a lehető legkevesebb kellemetlenséggel élik meg" - mondta Horváth Magyary Nóra a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

"A Semmelweis Egyetem Mária utcai Szemészeti Klinikáján 12 szakambulancián biztosítunk korszerű ellátást a járóbetegek számára. A Közép-Magyarországi régióban az egyetem két telephellyel működő szemészeti klinikája végzi a szemsérült gyermekek 24 órás ügyeleti ellátását is. A készülékek jó helyre kerültek; 4000 kisgyermeket látunk el évente. A szemészeti fejlődési rendellenességek közül a legtöbb a könnycsatorna elzáródásos eset; minden héten 6-10 csecsemőt látunk el intézményünkben. Másik gyakori szemészeti probléma a veleszületett illetve öröklött fénytörési hiba.

Távollátás és rövidlátás miatt pedig heti 60 gyermek keres fel bennünket. A K&H gyógyvarázs jóvoltából két darab ún. non-contact tonométerrel (szemnyomásmérő) bővült a műszerparkunk. A berendezések jelentősége, hogy segítségükkel érzéstelenítés, altatás illetve a szemfelszín érintése nélkül tudjuk mérni a szemnyomást. Ez azoknál a gyermekeknél is megkönnyíti a munkánkat, akik nehezebben tűrték eddig a beavatkozásokat. A koraszülöttek vizsgálatának fontos része a szemnyomás mérése a helyszínen, ebben nagy segítséget jelent az, hogy az elnyert műszerek hordozhatók" - tette hozzá Dr. Németh János, Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika igazgatója.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem