12 °C Budapest

CIB Jubileumi kötvény (x)

Pénzcentrum
2009. február 19. 08:00

A betétgyűjtést a bankok mindig is fontosnak tekintették, ám manapság, a forrásszűke időszakában a megtakarításokért folytatott amúgy is éles verseny még hangsúlyosabbá és erőteljesebbé válik. Az elmélyülő recesszióban azonban a lakosság egyre kevesebbet tud félretenni, így mára kiemelten fontos tényezővé vált, hogy a kiválasztott megtakarítási termék milyen hozamot, milyen biztonsággal kínál. Az alapításának harmincadik születésnapját idén ünneplő CIB Bank az évforduló, és az említett piaci elvárások fényében bocsátotta ki a CIB Jubileumi kötvényt, amelynek részleteiről Kozák Zsuzsannát, a CIB Bank ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

CIB Jubileumi Kötvény a 30 éves CIB Banktól
(EHM évi 9,14%*)

A betétgyűjtést a bankok mindig is fontosnak tekintették, ám manapság, a forrásszűke időszakában a megtakarításokért folytatott amúgy is éles verseny még hangsúlyosabbá és erőteljesebbé válik. Az elmélyülő recesszióban azonban a lakosság egyre kevesebbet tud félretenni, így mára kiemelten fontos tényezővé vált, hogy a kiválasztott megtakarítási termék milyen hozamot, milyen biztonsággal kínál. Az alapításának harmincadik születésnapját idén ünneplő CIB Bank az évforduló, és az említett piaci elvárások fényében bocsátotta ki a CIB Jubileumi Kötvényt, amelynek részleteiről Kozák Zsuzsannát, a CIB Bank ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

  • Hosszú útján hova jutott el mára a CIB?


Büszkék vagyunk arra, hogy a három évtized alatt a CIB kis, vállalati elit bankból - hosszú szerves fejlődés és egy tavalyi fúzió útján - az ország egyik meghatározó hitelintézetévé vált. A hazai bankpiac kiemelkedő, mérlegfőösszege szerint a 2. legnagyobb szereplője lett. A CIB univerzális nagybankként teljes körű kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatást nyújt, nálunk minden típusú pénzügyi szolgáltatás egy helyen igényelhető. Kínálatunkban a bankszámlavezetéstől a betéti és hitelkártyákig, a betétlekötéstől a különféle támogatott és egyéb - akár lízing, faktoring - finanszírozási lehetőségekig, a befektetési és értékpapírügyletektől az elektronikus pénzügyi megoldásokig számos szolgáltatás megtalálható.

  • Milyen megtakarítási lehetőséget kínál a CIB Jubileumi Kötvény?


Az említett különleges alkalomra készülve szerettünk volna egy, a mindennapi kínálattól eltérő, speciális megtakarítási lehetőséget létrehozni. Célunk, hogy ügyfeleink számára is emlékezetessé tegyük ezt a jubileumot, elvégre nem minden nap lesz 30 éves egy szervezet. Ez azt jelenti, hogy immár három évtizede folyamatosan stabil és megbízható partnerei és üzlettársai vagyunk több mint 700 ezer vállalati és lakossági ügyfelünknek.

A CIB Jubileumi Kötvény ennek megfelelően bankunk legfőbb értékeit a hosszú távú stabilitást és a kiszámíthatóságot ötvözi. A kötvény hároméves futamideje végén egy összegben 30% kamatot fizetünk (EHM évi 9,14%*). A kamat mértéke fix, így a 30 százalékos hozam semmilyen külső tényezőtől nem függ. Nem hat rá sem a tőzsdeindexek ingadozása, sem a kőolaj árának alakulása, sem a magyar gazdaság teljesítménye.
A 20%-os kamatadó alól ez a befektetési lehetőség sem kivétel, ám ha ügyfeleink CIB Nyugdíj-előtakarékossági Számlát nyitnak, és erre a számlára vásárolják meg a CIB Jubileumi Kötvényt, a kamatadó megtakarítható. Ebben az esetben a papír 30 százalékos kamata az utolsó fillérig a befektető megtakarítását gyarapítja.

  • Hol és hogyan juthatnak hozzá az ügyfelek a jubileumi kötvényekhez?


Országos értékesítési hálózatunk több mint 150 bankfiókjában állunk rendelkezésre. Miközben folyamatosan változunk és megújulunk, egy célunk biztosan állandó marad: az, hogy együtt gondolkodjunk ügyfeleinkkel, és olyan pénzügyi megoldásokat kínáljunk, amelyek megfelelnek valódi igényeiknek.

Gondolkodjunk... Együtt, a jövőről.

További részletek 

A CIB Jubileumi Kötvény a 3 éves futamidő végén visszafizeti a névérték 100%-át, valamint 30% kamatot a névértékre vetítetten. A futamidő alatt a CIB Bank Zrt. vételi árfolyamot jegyez a kötvényre, amelynek ezen árfolyamon történő értékesítése esetén a jelen hirdetésben szereplő hozam (EHM) elérése nem biztosított. A kötvény hozama a forgalmazás alatt a bank által megállapított eladási árfolyam alapján változhat. A kötvény kamata bruttó kamat, amelyet a kötvénytulajdonos jogállásától függően kamatadó terhelhet. A kibocsátó a CIB Bank Zrt. (eng.sz.: PSZÁF 957/1997/F; III/41.044-10/2002.). A forgalmazási költségekről tájékozódjon a forgalmazási helyeken található hirdetményekből és a www.cib.hu internetes oldalon. A bank fenntartja magának a jogot, hogy a piaci kamatok változásának függvényében módosítson a CIB Jubileumi Kötvény eladási árfolyamán, és ezen keresztül a kötvény éves hozamán. A Bank jogosult meghatározni, hogy az általa jegyzett eladási árfolyamon egy ügyfél legfeljebb mekkora névértékű kötvény vételére adhat megbízást. A jelen hirdetés közzétételekor a Bank legfeljebb 100 millió forint névértékű kötvényre vonatkozó vételi megbízást fogad el egy ügyféltől. A jelen tájékoztató a Nyugdíj-előtakarékossági számlával kapcsolatban csak a lényegesebb adózási szabályokat említi, a részletes rendelkezéseket a Személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény tartalmazza. A bank által az adózással kapcsolatos jogszabályokról adott tájékoztatás nem tekinthető a jogszabály szövegével egyenértékű, teljes körű, hivatalos jogszabály értelmezésnek. Az adójogszabályok tartalmának megismerése, ezek alapján az üzleti döntés meghozatala kizárólag az ügyfél felelősségi körébe tartozik. A bank nem vállal felelősséget azokért a károkért, amelyek akkor adódhatnak, ha a hatóságok a bank által az adózással kapcsolatos jogszabályokról adott tájékoztatástól eltérően értelmezik a jogszabályokat. A pontos adózási következmények csak az egyes ügyfelek egyedi körülményei alapján ítélhetők meg. Az adójogszabályok a jövőben változhatnak. Jelen hirdetés a CIB Bank Zrt. részéről nem minősül ajánlattételnek, vagy befektetési tanácsnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése.

*az első forgalmazási napon 2009. február 3-án
(x)

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem