13 °C Budapest

Iskolapad a gyorsétteremben: gimnáziummá alakul a McDonald's!

Pénzcentrum
2009. január 8. 05:38

Példaértékű lépésre szánta el magát a brit McDonald's: nem csak foglalkoztatja a fiatal dolgozóit, de lehetőségeit is nyújt számukra a középiskolai képesítések megszerzésére.

A társaság 72 ezer fős munkaerő-gárdájából egyelőre idén mintegy hatezernek nyílik lehetősége arra, hogy középiskolai szintű oktatásban részesüljön, jövőre azonban már 10 ezer dolgozó vehet részt a programban. A kellő szorgalommal rendelkező alkalmazottak az első körben államilag elismert GCSE vizsgát tehetnek öt tantárgyból (ez nagyjából egy igen könnyű érettséginek, vagyis inkább egy kisérettséginek felel meg).

A sikeres beszámolókat követően a McDonald's lehetőséget biztosít a következő körben a matematika és angol nyelv GCSE-vizsgákra történő felkészülésre, valamint ezek mellett a vendéglátóipar feladatainak elmélyültebb tanulmányozására is. A társaság tanóráit ugyanúgy ellenőrzik majd a helyi tanfelügyelet, az Ofsted emberei, mint bármely más gimnáziumét. A McDonald's szakképzéseit pedig a legismertebb akkreditív szervezet, a City & Guilds is elismeri majd.

- Ezekben a nehéz gazdasági időkben minden korábbinál fontosabb, hogy a gondot fordítsunk a munkavállalókra - mondta David Fairhurst, a McDonald's UK személyzeti igazgatója. - Mivel a szolgálató és vendéglátó szektor mára az Egyesült Királyság legnagyobb munkaadójává vált - a turizmus és a vendéglátóipar önmagában 1,9 millió embert foglalkoztat - létfontosságú, hogy mi és az egész iparág megfelelő figyelmet fordítson a dolgozók képességeinek fejlesztésére, hogy a recesszió elmúltával az ágazat készen álljon aranytojást tojó tyúkká válni - tette hozzá az igazgató.

Vissza a főoldalra.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm