33 °C Budapest

Ötösért egy százas jár: a munkavállalókat továbbtanulásra ösztönzi a McDonald's!

Pénzcentrum
2008. szeptember 29. 13:37

Másfélezren jelentkeztek nyári munkára a McDonald'shoz az idei szezonban. Közülük minden ötödik nyáris diák döntött úgy, hogy ősztől is marad a gyorsétterem-láncnál. Az étteremlánc vonzerejét a diákok körében az utóbbi években az is növeli, hogy a nyári munkalehetőség megteremtése mellett a dolgozók továbbtanulását is ösztönzi a vállalat: a Dolgozói Ösztöndíj Program keretében idén 73 diák kap egyszeri, 100 000 Ft-os támogatást.

Június és augusztus között több mint 1500 diák jelentkezett nyári munkára a McDonald'shoz, közülük végül 720-nak tudtak munkát adni a 94 étterem valamelyikében. Ezen a nyáron a szezonális diák alkalmazottak a teljes munkaerő állomány 13 százalékát tették ki. Az alkalmi diák munkavállalók egy része az ősz beálltával is a McDonald's kötelékében marad: az idei évben 20 százalékuk, azaz közel 150 fiatal döntött úgy, hogy tanulmányai mellett is folytatja a nyáron megkezdett munkát.

A nyári munkalehetőség megteremtése mellett az állandó dolgozók továbbtanulását is ösztönzi a vállalat: az egyik legnagyobb hazai diákfoglalkoztatóként a gyorsétteremlánc harmadik alkalommal hirdette meg Dolgozói Ösztöndíj Programját. A Programban minden hazai McDonald's étterem részt vehet, idén összesen 73 diák részesül a bruttó 100 000 Ft-os ösztöndíjban. Az egyszeri, egy iskolai tanévre szóló támogatásra azok a dolgozók pályázhatnak, akik 3,5 feletti tanulmányi átlagot érnek el, munkájukban jól teljesítenek és legalább 2008 eleje óta a gyorsétteremnél dolgoznak. A több, mint 10 millió Ft összértékű ösztöndíjakat a McDonald's október elején adja át a tanulóknak. Az ösztöndíjasok száma évről-évre nő, a 2006/2007-es tanévben 59, 2007/2008-as tanévben 66 diákot jutalmazott a vállalat.

A program részeként 2005 óta hat McDonald'sos munkatárs folytatja közgazdasági tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem levelező karán, Emberi erőforrások szakon. A vállalat 90 százalékban fedezi az egyetemisták tanulmányi költségeit.

"Úgy látjuk, hogy számos helyen a munkáltató nehezen tolerálja, ha az alkalmazott a munka mellett tanul és emiatt például szabadságot vesz ki. Jó olyan kezdeményezéseket látni, ahol a diák beosztását rugalmasan alakítják, így teszik lehetővé, hogy felsőfokú tanulmányokat folytathasson" - mondta Dr. Koltai Dénes, a Pécsi Tudományegyetem dékánja.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.20 08:03
A csendes vakációzás egy olyan munkahelyi trend, amikor az alkalmazottak titokban vesznek ki szabads...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm