16 °C Budapest

Ötösért egy százas jár: a munkavállalókat továbbtanulásra ösztönzi a McDonald's!

Pénzcentrum
2008. szeptember 29. 13:37

Másfélezren jelentkeztek nyári munkára a McDonald'shoz az idei szezonban. Közülük minden ötödik nyáris diák döntött úgy, hogy ősztől is marad a gyorsétterem-láncnál. Az étteremlánc vonzerejét a diákok körében az utóbbi években az is növeli, hogy a nyári munkalehetőség megteremtése mellett a dolgozók továbbtanulását is ösztönzi a vállalat: a Dolgozói Ösztöndíj Program keretében idén 73 diák kap egyszeri, 100 000 Ft-os támogatást.

Június és augusztus között több mint 1500 diák jelentkezett nyári munkára a McDonald'shoz, közülük végül 720-nak tudtak munkát adni a 94 étterem valamelyikében. Ezen a nyáron a szezonális diák alkalmazottak a teljes munkaerő állomány 13 százalékát tették ki. Az alkalmi diák munkavállalók egy része az ősz beálltával is a McDonald's kötelékében marad: az idei évben 20 százalékuk, azaz közel 150 fiatal döntött úgy, hogy tanulmányai mellett is folytatja a nyáron megkezdett munkát.

A nyári munkalehetőség megteremtése mellett az állandó dolgozók továbbtanulását is ösztönzi a vállalat: az egyik legnagyobb hazai diákfoglalkoztatóként a gyorsétteremlánc harmadik alkalommal hirdette meg Dolgozói Ösztöndíj Programját. A Programban minden hazai McDonald's étterem részt vehet, idén összesen 73 diák részesül a bruttó 100 000 Ft-os ösztöndíjban. Az egyszeri, egy iskolai tanévre szóló támogatásra azok a dolgozók pályázhatnak, akik 3,5 feletti tanulmányi átlagot érnek el, munkájukban jól teljesítenek és legalább 2008 eleje óta a gyorsétteremnél dolgoznak. A több, mint 10 millió Ft összértékű ösztöndíjakat a McDonald's október elején adja át a tanulóknak. Az ösztöndíjasok száma évről-évre nő, a 2006/2007-es tanévben 59, 2007/2008-as tanévben 66 diákot jutalmazott a vállalat.

A program részeként 2005 óta hat McDonald'sos munkatárs folytatja közgazdasági tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem levelező karán, Emberi erőforrások szakon. A vállalat 90 százalékban fedezi az egyetemisták tanulmányi költségeit.

"Úgy látjuk, hogy számos helyen a munkáltató nehezen tolerálja, ha az alkalmazott a munka mellett tanul és emiatt például szabadságot vesz ki. Jó olyan kezdeményezéseket látni, ahol a diák beosztását rugalmasan alakítják, így teszik lehetővé, hogy felsőfokú tanulmányokat folytathasson" - mondta Dr. Koltai Dénes, a Pécsi Tudományegyetem dékánja.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?