20 °C Budapest

Szigorítás! Rács mögött végezte a tilosban füstölgő!

Pénzcentrum
2008. december 29. 05:38

Három napot töltött a rácsok mögött az a kínai férfi, aki megszegte a csúcstechnikával felszerelt kínai gyorsvasút Tianjin-Peking vonalán a dohányzási tilalmat. A büntetés még a fegyelméről híres ázsiai országban is szigorúnak tekinthető, ahol egyébként rendszeresen ellenőrzik a dohányzási tilalom betartását.

A férfit a high-tech szerelvény érzékelői buktatták le nem sokkal azután, hogy a vonat megkezdte a főváros felé vezető útját. A mellékhelységben füstölgő férfi nem számított arra, hogy a füstérzékelők automatikusan leállítják a szerelvényt.

A Tianjint a fővárossal összekötő szakaszt és a modern vasúti járművet a nyári olimpiai játékok alkalmával adták át. A tempó mellett a techikai felszereltség és a belső luxuskialakítás is messze meghaladja a kínai átlagot.

A dohányzási tilalmat megszegő állampolgárokat egyéb esetekben figyelmeztetéssel, vagy enyhe pénzbírsággal sújtják, ebben az esetben viszont példát statuáltak és három napos elzárással büntették a szabályszegőt. Az expressz járaton csak a szabályok betartása mellett tudják biztosítani az utasok kényelmét, biztonságát és a menetidőt.

Kínában egyébként a felnőtt férfi lakosság fele dohányos.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem