13 °C Budapest

Szigorítás! Rács mögött végezte a tilosban füstölgő!

Pénzcentrum
2008. december 29. 05:38

Három napot töltött a rácsok mögött az a kínai férfi, aki megszegte a csúcstechnikával felszerelt kínai gyorsvasút Tianjin-Peking vonalán a dohányzási tilalmat. A büntetés még a fegyelméről híres ázsiai országban is szigorúnak tekinthető, ahol egyébként rendszeresen ellenőrzik a dohányzási tilalom betartását.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A férfit a high-tech szerelvény érzékelői buktatták le nem sokkal azután, hogy a vonat megkezdte a főváros felé vezető útját. A mellékhelységben füstölgő férfi nem számított arra, hogy a füstérzékelők automatikusan leállítják a szerelvényt.

A Tianjint a fővárossal összekötő szakaszt és a modern vasúti járművet a nyári olimpiai játékok alkalmával adták át. A tempó mellett a techikai felszereltség és a belső luxuskialakítás is messze meghaladja a kínai átlagot.

A dohányzási tilalmat megszegő állampolgárokat egyéb esetekben figyelmeztetéssel, vagy enyhe pénzbírsággal sújtják, ebben az esetben viszont példát statuáltak és három napos elzárással büntették a szabályszegőt. Az expressz járaton csak a szabályok betartása mellett tudják biztosítani az utasok kényelmét, biztonságát és a menetidőt.

Kínában egyébként a felnőtt férfi lakosság fele dohányos.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09