25 °C Budapest

Feketelistás ajándékok: mitől irtóznak a nők?

Pénzcentrum
2008. december 11. 05:38

A nem éppen eltalált ajándék akár válóok is lehet: a nők 36%-a szakítana partnerével egy nem megfelelő ajándék miatt, míg a férfiaknak csupán 17%-a szánná rá magát hasonló okból egy ilyen döntésre - derül ki egy brit randi oldal, a FreeDating felméréséből.

Az adatokat 5032 megkérdezett, december negyedike és nyolcadika között adott válaszainak összesítése nyomán kapták.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a rossz ajándék elsősorban akkor lehet válóok, ha ez már a sokadik csalódás a sorban, így akik épp nincsenek a legsikeresebb periódusban, azok nem árt, ha elkerülik a tipikus hibákat.

A legkevésbé elfogadható ajándékok közé a hölgyek a konyhai felszereléseket és a takarításhoz kapcsolódó termékeket sorolták, így nem feltétlenül lehet felvillanyozni őket egy botmixerrel vagy egy új porszívóval, még ha ez meg is könnyítené mindennapi munkájukat.

Jó tudni, hogy a magasabb végzettséggel rendelkező nők kevésbé tolerálják a rossz ajándékokat, mint képzetlenebb társaik, ezen belül is leginkább a jogi területen dolgozókkal kell vigyázni, kétharmaduk ugyanis egy rossz ajándékválasztás után könnyedén dobná partnerét a felmérés szerint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A "komplex kutatást" lebonyolító oldal vezetője szerint egyértelmű, hogy a férfiak és nők eltérő jelentőséget tulajdonítanak az ajándékoknak egy kapcsolatban, a legnagyobb problémát azonban az okozza, hogy a férfiak a saját elvárásaikból kiindulva vágnak neki az ajándékvadászatnak, holott ezen elvárások drámaian alacsonyabbak partnereikénél.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05