0 °C Budapest

Akik 4 milliót buktak, mert nem figyeltek...

Pénzcentrum
2008. november 18. 14:00

A GetSafeOnline.org internet-biztonsági szervezet legfrissebb felmérése szerint a személyi adatokkal való visszaélések során minden egyes esetben átlagosan 14 500 fontot, vagyis 4,6 millió forintot veszítettek az áldozatok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A visszaélések mögött persze nagyon sok esetben a felhasználó önnön tudatlansága, hanyagsága áll. A felmérés adatai szerint ugyan az Egyesült Királyság internet-felhasználóinak 85 százaléka rendelkezik valamilyen vírusirtó programmal, azonban közel felük nem frissíti azt elég gyakran ahhoz, hogy a védelem megfelelő legyen.

A brit válaszadók 23 százaléka nem rendelkezett kémprogramok elleni védelemmel, s közel 47 százaléknak nem volt olyan szoftvere, amely az internetes honlapok eredetiségét ellenőrzi, a így az úgynevezett adathalász ("phishing") támadások ellen nyújt védelmet.

A csalások ellen pedig nem árt mindenkinek felvérteznie magát, ugyanis az említett szervezet szerint az adathalász támadások száma egyre növekszik. A válaszadók 23 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ő, vagy valamelyik ismerőse áldozatul esett egy ilyen támadásnak, szemben a tavalyi év 8 százalékos arányával.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?