18 °C Budapest

Akik 4 milliót buktak, mert nem figyeltek...

Pénzcentrum
2008. november 18. 14:00

A GetSafeOnline.org internet-biztonsági szervezet legfrissebb felmérése szerint a személyi adatokkal való visszaélések során minden egyes esetben átlagosan 14 500 fontot, vagyis 4,6 millió forintot veszítettek az áldozatok.

A visszaélések mögött persze nagyon sok esetben a felhasználó önnön tudatlansága, hanyagsága áll. A felmérés adatai szerint ugyan az Egyesült Királyság internet-felhasználóinak 85 százaléka rendelkezik valamilyen vírusirtó programmal, azonban közel felük nem frissíti azt elég gyakran ahhoz, hogy a védelem megfelelő legyen.

A brit válaszadók 23 százaléka nem rendelkezett kémprogramok elleni védelemmel, s közel 47 százaléknak nem volt olyan szoftvere, amely az internetes honlapok eredetiségét ellenőrzi, a így az úgynevezett adathalász ("phishing") támadások ellen nyújt védelmet.

A csalások ellen pedig nem árt mindenkinek felvérteznie magát, ugyanis az említett szervezet szerint az adathalász támadások száma egyre növekszik. A válaszadók 23 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ő, vagy valamelyik ismerőse áldozatul esett egy ilyen támadásnak, szemben a tavalyi év 8 százalékos arányával.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?