3 °C Budapest

Címke: kémprogramok (20 cikk)

Orosz Márton | 2013. február 25. 05:34

Veszélyben a magyar netbankolók! Százmilliókat nyúltak le

Százmilliós nagyságrendű a kár, amit a magyar ügyfelek elszenvedtek abban a támadássorozatban, amelyre december közepén hívta fel a figyelmet a Bankszövetség, azóta pedig a pénzintézetek saját honlapjaikon is jelzik a veszélyt. A legnagyobb, magyar ügyféltől elcsalt összeg tízmillió forintra tehető - tudta meg a Pénzcentrum.hu. A nyomozás lassan halad, ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy bankunk megtéríti az elszenvedett károkat.

Pénzcentrum | 2013. február 16. 08:00

Egyre több folyószámlát törnek fel: így védekezz!

Egyre gyakrabban esik szó az internet-és mobilbankos visszaélésekről az újságokban, ennek fő oka, hogy egyre többen használják mobiljukat és az internetet a pénzügyeik intézésére és ezzel arányosan nő a visszaélések száma is. De mire kell figyelnünk, ha valamilyen mobileszközről szeretnénk hozzáférni a pénzünkhöz.

Pénzcentrum | 2013. január 4. 05:27

Végre az OTP is meglépte: vége a netbankos lehúzásoknak?

Az OTP Bank közel 2 millió ügyfelének érkezik egyre több sms üzenete január elsejétől. A bank felismerte a kockázatot, amit a mobilos és internetes bankolás jelent, ezért vezette be új biztonsági szolgáltatását. Ez már a legtöbb banknál működik, de még így is lehetnek rések az online rendszerekben. Mire figyeljünk az internetes utalásoknál?

Pénzcentrum | 2012. március 29. 13:04

Mobilbankolás: robbanás előtt a visszaélések száma

Az új generációs mobil készülékek (okostelefonok, táblagépek) biztonsági kockázatait még mindig nem veszik elég komolyan a vállalatok. A kategória óriási eladási számai és az így elérhető tömegek nagy vonzerőt jelentenek a digitális bűnözők számára. A mobileszközök elleni támadások jellege is megváltozott mára, és a diákcsínyek helyett már a haszonszerzés által motivált támadások dominálnak. Ez mind a magánszemélyek, mind a vállalatok számára növekvő fenyegetést jelent.

MTI | 2012. február 21. 13:32

Egyre veszélyesebbek az online bűnözők

Magyarországon mintegy 900 ezer felnőtt esett áldozatul tavaly online bűncselekménynek, ami 21 százalékkal több az egy évvel korábbinál, a legnagyobb visszaélések bankkártyákkal történtek, a támadások összesen 21 milliárd forint veszteséget okoztak az áldozatoknak.

Pénzcentrum | 2011. március 7. 18:02

Mások is olvashatják a mobilon írt üzeneteinket

Több levelező alkalmazás kémprogramokat tartalmazott az Android market rendszerében. Ezek a fertőzött programok adatokat, leveleket csempézhettek ki telefonunkról a tudtunkon kívül.

Pénzcentrum | 2010. március 25. 14:32

Windows: baj lesz, ha nem váltasz!

Újabb néhány Windows operációs rendszer támogatása szűnik meg a közeljövőben. A Microsoft természetesen a legújabb Windows 7-es rendszer beszerzését javasolja.

Pénzcentrum | 2009. április 14. 12:00

Van még recesszióálló piac: ennek kevesen örülnek!

A Symantec vírusvédelmi, internetbiztonsági és kémprogramok elleni megoldásokat kínáló cég legfrissebb felmérése szerint recesszió ide vagy oda, a lopott személyi adatok, így hitelkártya, bankszámla adatok iránti kereslet cseppet sem csökkent, így az árak sem.

Pénzcentrum | 2008. november 18. 14:00

Akik 4 milliót buktak, mert nem figyeltek...

A GetSafeOnline.org internet-biztonsági szervezet legfrissebb felmérése szerint a személyi adatokkal való visszaélések során minden egyes esetben átlagosan 14 500 fontot, vagyis 4,6 millió forintot veszítettek az áldozatok.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 1. 08:18

Trójai programot rejt Angelina Jolie dekoltázsa

Az amerikai Sunbelt Software kutatócsoportja, a Sunbelt Malware Research Labs 2008 szeptemberében is megjelentette toplistáját az augusztusban legfertőzőbb kémprogramokról és számítógépes károkozókról. A listát a Sunbelt szakemberei a díjnyertes CounterSpy kémprogram-eltávolítót használó és a Sunbelt ThreatNet™ káros alkalmazások elleni hálózatban résztvevő felhasználók automatikus visszajelzései alapján készítik. A kutatásban bárki részt vehet, aki letölti a CounterSpy kémprogram eltávolítót.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 4. 10:35

Itt a kémprogram toplista!

Több mint egy éve már, hogy az amerikai Sunbelt Software kutatócsoportja által készített kémprogram-toplistát Magyarországon is közzéteszi a szoftvercég hazai képviselete. A Sunbelt Threat Research Center a világ valamennyi fertőzését figyeli a CounterSpy kémprogram-eltávolító által küldött automatikus visszajelzésből, ami teljes képet nyújt a glóbuszon keletkező trójaiak, kém- és reklámprogramok, jelszógyűjtő alkalmazások tevékenységéről. A magyarországi tendenciákról viszont eddig még nem álltak rendelkezésre hivatalos adatok, így a Sunbelt képviselet magyar vonatkozásban csak a CounterSpy-t alkalmazó cégek rendszergazdáinak visszajelzése alapján ismerte meg a hazai tendenciákat. Ezentúl viszont a Magyarországhoz tartozó IP címek alapján immár a Research Center pontos információkat biztosít a hazai fertőzésekről, amelyeket minden hónap elején közzétesz a hazai forgalmazó, a Yellow Cube Kft. "A magyar toplista mérföldkőnek számít, hiszen eddig egyetlen biztonsági szoftvergyártó sem te...

Pénzcentrum | 2008. május 28. 09:00

Kémprogramok a BKV számítógépein

A közlekedési vállalatnál elrendelt vizsgálat kiderítette, öt kémprogramot telepítettek ismeretlenek a BKV informatikai rendszerére, így a cég számítógépes rendszerének minden eleméhez hozzáférhetnek a behatolók.