1,5 millió köbméter fa bánhatja a kemény telet!

Pénzcentrum
2008. november 10. 08:30

Élénk keresletet tapasztalnak az erdészetek a tűzifa iránt, a lakosság a tavalyinál keményebb télre készül. Az októberi 10 %-os gázáremelés után várható volt, hogy a tűzifa ára is emelkedni fog, de ennek mértéke területenként és fajonként is eltérő lehet - írja a Napi Gazdaság.

Hazánkban évente közel 6 millió köbméter fát termelnek ki értékesítési céllal, ebből 1,5 milliót tesz ki a lakossági felhasználás, 1 millió pedig a fatüzelésű biomassza erőművek kereslete. Az ipari felhasználók miatt élesebb az árverseny, ami nem engedi a nagymértékű áremelést.

Az erdészetek szerint leginkább az akácot viszik, de árelőnye miatt népszerű a tölgy is. Egy köbméter ezekből a fajtákból nettó 11-12 ezer forintba kerül, erre jön a szállítási és a feldolgozási költség. Az erdészeteknek óriási károkat okoznak az illegális fakitermelők, akik ellen szigorúbb fellépést szorgalmaznak.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35