31 °C Budapest

Címke: biomassza erőmű (14 cikk)

Pénzcentrum | 2011. szeptember 20. 13:07

Zöld tarifát dobott piacra az ELMÛ

Magyarországon elsőként az ELMÛ-ÉMÁSZ csoport kínál tisztán megújuló forrásból származó villamos energiát ügyfelei részére. A társaság "Zöld Tarifáját" választó fogyasztók áramigényének kielégítését a csoporthoz tartozó Hernád folyón lévő vízerőmű biztosítja majd. A tarifa energiadíja 10%-kal lesz magasabb - derült ki a társaságcsoport mai sajtótájékoztatóján.

MTI | 2011. március 30. 11:02

Rossz hír: tömeges létszámleépítés jön

Csoportos létszámleépítésre készül az amerikai AES konszern magyarországi érdekeltsége, az AES Borsodi Energetikai Kft. amely kedden jelentette be, hogy felfüggeszti tiszapalkonyai és berentei erőművének működését, a létszámleépítés tervéről előzetesen értesítette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központját.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 16. 13:02

FŐTÁV: szeptembertől átlagosan 10,5%-kal nő az éves távhőköltség

Az energia-beszerzési költségek 2010. II. negyedévi növekedése következtében a lakossági hődíjak 2010. szeptember 1-jétől átlagosan 10,5%-kal növelik az éves távhőköltséget. A díjnövekedés a hődíjat érinti, míg az alapdíj változatlan marad.

Pénzcentrum | 2010. április 28. 11:30

Eldőlt: így drágul a távhő Budapesten

A földgázárak emelkedésének hatására 2010. július 1-től átlagosan 6,7%-kal növekedik a budapesti távfűtéses lakások éves távhőköltsége. Egy átlagos lakás esetén - a kedvezmények figyelembe vételével - az éves távhőköltség így 200.000 Ft lesz. A díjemelkedés ellenére a távfűtés a legolcsóbb fűtési mód marad Budapesten, a FŐTÁV Zrt. pedig már idén olyan fejlesztésekbe kezd, amelyek révén közép- és hosszútávon csökkenhetnek a fogyasztói költségek -áll a Főtáv közleményében.

Pénzcentrum | 2009. augusztus 12. 18:02

Próbaüzem a szabolcsi biomassza erőműben

Már megkezdődött a Szakoly melletti 20 megawattos biomassza erőmű próbaüzeme, a rendes üzem várhatóan szeptember elején indul el. Magyarországon ez az első zöldmezős beruházással épült biomassza erőmű.

Pénzcentrum | 2008. november 10. 08:30

1,5 millió köbméter fa bánhatja a kemény telet!

Élénk keresletet tapasztalnak az erdészetek a tűzifa iránt, a lakosság a tavalyinál keményebb télre készül. Az októberi 10 %-os gázáremelés után várható volt, hogy a tűzifa ára is emelkedni fog, de ennek mértéke területenként és fajonként is eltérő lehet.

Pénzcentrum | 2005. december 7. 16:43

1,1 milliárd eurós beruházás

A Minisztertanács székházában megrendezett hivatalos összejövetelen az AES Martiza East 1 Ltd - ez a cég az amerikai energiavállalat, az AES Corporation (AES) bulgáriai leányvállalata - aláírta azokat a pénzügyi megállapodásokat, amelyek az AES Maritza East 1, 670 megawatt összteljesítményű, közel 1,1 milliárd euróra rúgó erőműprojektjének finanszírozását szolgálják.

Pénzcentrum | 2005. október 26. 13:45

Lehetőségek a megújuló energiaforrások piacán

A megújuló energiaforrások hosszú távú terjedésének alapfeltétele, hogy a magántőke vonzó befektetési lehetőséget lásson benne, mert az új kapacitások kiépítésénél nem lehet alapvetően közvetlen állami forrásokra építeni.

Pénzcentrum | 2004. március 18. 11:28

Az FTC vesszőfutása: hol van a megígért pénz?

Minden valószínűség szerint ma összehívják az FTC rendkívüli elnökségi ülését, ugyanis a tegnapi napig nem érkezett meg a Kovács Ádám által szerződésben vállalt 200 m Ft - legalábbis ezt ígérte Kovács Ádám főszponzor nem fizetésének esetére a Népszabadság ma megjelenő számában Kácsor Attila, ferencvárosi gazdasági igazgató. Mint az ismert, Kovács Ádám a Fotex-csoport kiválása után, november